Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύ νερό φέρνει ο «Ιανός» στη βόρεια Φθιώτιδα και τη νότια Θεσσαλία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:00 Πολύ νερό φέρνει ο «Ιανός» στη βόρεια Φθιώτιδα και τη νότια Θεσσαλία

Που προβλέπουν οι σταθμοί να επικεντρωθεί η κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα…

Σφοδρές βροχοπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύονται από καταιγίδες, εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας ως αποτέλεσμα του κυκλώνα «Ιανός» που έκανε έντονη την εμφάνισή του από αργά της Πέμπτης.

Μετά από αρκετές αλλαγές στα προγνωστικά μοντέλα, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, επιβεβαιώνεται από το ραντάρ βροχής του ΕΛΓΑ, τις δορυφορικές εικόνες και τους επίγειους σταθμούς μέτρησης, ότι το κυρίως κομμάτι της κακοκαιρίας αφορά τη νότια Θεσσαλία (νομοί Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας), καθώς και τη βόρεια Φθιώτιδα.

Παραμένουν οι προειδοποιήσεις για πολύ νερό στον ορεινό όγκο από τα Άγραφα ως τον Ελικώνα. Ήδη στη Λαμία καταγράφεται βροχή ύψους 30mm, ενώ στη Μακρακώμη και Αμφίκλεια έχουν πέσει σχεδόν 60mm όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, όπου καταγράφονται οι μετρήσεις του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Μεγάλα προβλήματα προς το παρόν δεν υπάρχουν στο Σπερχειό με εξαίρεση τη γέφυρα στο δρόμο Κομποτάδων - Λουτρών Υπάτης η οποία έχει σημανθεί. Είναι προφανές ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις διαβάσεις ρεμάτων, ποταμών που έχουν φουσκώσει και γενικά περιορισμός των μετακινήσεων.

Όπως έχει τονιστεί και σε προηγούμενο άρθρο μας, τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και νότια Θεσσαλία θα συνεχιστούν μέχρι περίπου το απόγευμα του Σαββάτου.