Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «Ιανός» πολιορκεί τη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 00:25 Ο «Ιανός» πολιορκεί τη Λαμία

Κλειστοί δρόμοι, πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια, εγκλωβισμοί σε χειμάρους και ασανσέρ!

Για περισσότερες από τρεις ώρες ο κυκλώνας «Ιανός» σφυροκοπά περιμετρικά τη Λαμία και συνολικά την κεντρική Φθιώτιδα με σφοδρή βροχόπτωση και καταιγίδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έχει πέσει από το πρωί, καθώς με τη νέα ένταση των φαινομένων δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά σημεία μέσα και έξω από την πόλη.

Χαρακτηριστικά είχαμε διακοπή της κυκλοφορίας και εγκλωβισμούς οδηγών σε περιοχές όπως το Νοσοκομείο, η Λυγαριά, η οδός Στυλίδος, η Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας - Στυλίδας, ο δρόμος για Φραντζή, για Κομποτάδες, για Λουτρά Υπάτης, επίσης στη Λεωφόρο Καλυβίων και φυσικά στον Λαμίας - Καρπενησίου.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν τέλος στον περιφερειακό του Προφήτη Ηλία.

Από κεραυνό, μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Λαμίας και όχι μόνο, έμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερη από μία ώρα, ενώ σε κάποιες μικροδιακοπές είχαμε εγκλωβσιμούς ανθρώπων σε ασανσέρ.

Τελευταίο περιστατικό το πρόβλημα που προέκυψε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας στη Ροδίτσα, όπου μπήκαν νερά στο υπόγειο χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε περισσότερα από 60 περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων και ακόμη 50 τουλάχιστον περιπτώσεις άντλησης υδάτων εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. Στη μάχη με τα καιρικά φαινόμενα μαζί της είναι, ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Λαμιέων και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας

Η νύχτα φαντάζει πραγματικά πολύ μεγάλη…