Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βρεγμένη» αλλά ήσυχη η νύχτα στη Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 11:35 «Βρεγμένη» αλλά ήσυχη η νύχτα στη Λοκρίδα

Ο εξασθενημένος «Ιανός» δεν έκανε ζημιές…

Γλύτωσαν τα χειρότερα οι τρεις Δήμοι της Λοκρίδας, οι οποίοι αρχικά παρουσιαζόντουσαν ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο του κυκλώνα «Ιανός» σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το πέρασμα του εξασθενημένου κυκλώνα μπορεί να ήταν ιδιαίτερα… βρεγμένο, αλλά τα έντονα φαινόμενα δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Το περισσότερο νερό έπεσε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή που ήταν στο πόδι όλη τη νύχτα μαζί με τους συνεργάτες της, «οι τάφροι λειτούργησαν άψογα και χρειάστηκαν στοχευμένες παρεμβάσεις γύρω στις 02:30’ το πρωί στο οδικό δίκτυο στο ύψος της Αμφίκλειας και στο κομμάτι των Κάτω Καλυβίων για την απομάκρυνση φερτών υλικών. Σε γενικές γραμμές και σε σχέση με την πρόβλεψη που μας είχαν δώσει, όλα κύλησαν πολύ καλά και με μεμονωμένα προβλήματα σε κάποιες ιδιωτικές κατασκευές», μας λέει η κα Στιβακτή που εκφράζει την ικανοποίησή της για την τήρηση από πλευράς πολιτών όλων των οδηγιών και κυρίως της αποφυγής μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμη πιο ήσυχη ήταν η νύχτα στο Δήμο Λοκρών, σύμφωνα με το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ. «Γνωρίζαμε τα επικίνδυνα σημεία, όπως τους παραδρόμους της εθνικής, το παραλιακό δίκτυο και ήμασταν σε επιφυλακή. Κάποια προβλήματα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και αυτά αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα. Γενικά όλα κύλησαν καλά σε σχέση με αυτά που είδαμε ότι προκάλεσε ο κυκλώνας σε άλλες περιοχές».

Πολύ νερό έριξε κατά διαστήματα και στο Δήμο Καμένων Βούρλων με την εντονότερη βροχή στο Μώλο. Και εδώ όμως οι καταστάσεις δεν ήταν ακραίες και όλα πήγαν καλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχο Νίκο Παπαγρηγορίου. «Όπου χρειάστηκε επενέβησαν αμέσως τα μηχανήματα του Δήμου, όπως στην περιοχή της εισόδου του Μώλου, ενώ μέσα στα Καμένα Βούρλα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε τρία σπίτια με πλημμυρισμένα υπόγεια. Παραμένουμε σε επιφυλακή για ότι κατεβάζει το εθνικό οδικό δίκτυο στην παλαιά εθνική».

Αν και το φαινόμενο το πρωί του Σαββάτου δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί, ο κυκλώνας παρουσιάζεται φανερά εξασθενημένος ξεπερνώντας τις προβλέψεις πολλών προγνωστικών μοντέλων που ήθελαν μέχρι τις 6 το απόγευμα να ταλαιπωρεί την Ανατολική Στερεά.

Βροχή υπάρχει ακόμη σε πολλά σημεία, χωρίς όμως να προκαλούν ανησυχίες πλην του κομματιού της Δυτικής Φθιώτιδας που τροφοδοτεί τις πηγές του ποταμού Σπερχειού ο οποίος ήδη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον κάμπο της Λαμίας.