Λαμία: «Πήραν φωτιά» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 08:57 Λαμία: «Πήραν φωτιά» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής

230 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Λαμίας για διασώσεις και άντληση υδάτων από κατοικίες, από το απόγευμα της Παρασκευής (18/9) και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (χωρίς τα πρωινά συμβάντα στην περιοχή του Σπερχειού), εξαιτίας του περάσματος του «Ιανού».

Τα συμβάντα αφορούσαν περιοχές στη Λαμία, τα Λουτρά Υπάτης, το Λιανοκλάδι, τις Μεξιάτες, τη Στύρφακα, το Τρίλοφο, το Παλιούρι και άλλες περιοχές της Μακρακώμης.

Είναι ευτύχημα που ένα τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πέρασε χωρίς ανθρώπινες απώλειες από μία μεγάλη και με πολλά ρυμοτομικά προβλήματα πόλη, όπως η Λαμία και από μία προβληματική περιοχή, όπως αυτή του Σπερχειού.

Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι συμπολίτες μας δε συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες ή δεν πήραν σοβαρά τις προειδοποιήσεις και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους χωρίς λόγο, ευτυχώς με θετική κατάληξη χάρη στους διασώστες.

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους ήταν εντεταλμένοι με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, από τον πρώτο εργάτη των δήμων, μέχρι τους επικεφαλής του περιφερειακού σχεδιασμού.

Δυστυχώς σε άλλες περιοχές, παρά την μεγάλη και φιλότιμη κινητοποίηση των εμπλεκομένων στην πολιτική προστασία, είχαμε θύματα και αυτό θα πρέπει να μας κάνει σοφότερους ως προς το πως θα αντιμετωπίζουμε τα ακραία φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και συχνότερα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση