Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες καταστροφές σε Γοργοπόταμο και Αλεπόσπιτα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 09:40 Μεγάλες καταστροφές σε Γοργοπόταμο και Αλεπόσπιτα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το πέρασμα του Ιανού από τη Λαμία "πλήγωσε" ΄και άλλες περιοχές εκτός από αυτή του Λιανοκλαδίου.

Η ευρύτερη περιοχή του Γοργοποτάμου, εκτός από τις πλημμυρισμένες καλλιέργειες από την υπερχείλιση του Σπερχειού, είχε και άλλες καταστροφές από την ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα μέσα σε ένα 24ωρο στην περιοχή της Λαμίας, άνοιξαν πραγματικά οι ουρανοί, αφού έπεσαν 140 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσε να ήταν και πολύ χειρότερα αφού υπήρχε πρόβλεψη και για διπλάσια ποσότητα νερού, που θα έπεφτε στην περιοχή μας, αλλά τα μοντέλα άλλαξαν τις τελευταίες ώρες.

Στα Αλεπόσπιτα πλημμύρισαν σπίτια στον πάνω μαχαλά και οι κάτοικοι πάλευαν όλοι νύχτα με τα νερά και τις λάσπες.  Επίσης κατέρρευσαν μάντρες, και κόπηκαν  δρόμοι.

Στο Γοργοπόταμο ο δρόμος που οδηγεί στο νεκροταφείο δεν υπάρχει πλέον, μετά το πέρασμα του Ιανού, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στα Ζακαΐικα υπέστη τρομερές ζημιές. Επίσης καταστράφηκε ο νερόμυλος Παπανάγνου, ενώ μηχανήματα που ήταν παρκαρισμένα παρασύρθηκαν.

Τέλος ταλαιπωρήθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής που δεν είχαν πρόσβαση να πάνε στα σπίτια τους από καμία πλευρά, αφού οι δρόμοι είχαν γεμίσει νερά, από χειμάρρους ή από τον Σπερχειό. Μάλιστα σε βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης στο δρόμο ακινητοποιήθηκε φορτηγό λόγω βλάβης και δίπλα του φαίνεται κολλημένο εκσκαφέας που είχε κολλήσει σε μια τρύπα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από Αλεπόσπιτα και Γοργοπόταμο μετά την ισχυρή χθεσινή βροχόπτωση.