Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Έπεσε το ρεύμα και χάσαμε τα ποσά βροχόπτωσης!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 09:30 Λαμία: Έπεσε το ρεύμα και χάσαμε τα ποσά βροχόπτωσης!

Στην 4η θέση με τις περιοχές με τη μεγαλύτερη βροχόπτωση βρέθηκε σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αιθηνών/meteo.gr, η Λαμία, ωστόσο η αλήθεια είναι σίγουρα πολύ διαφορετική ως προς τον τελικό αριθμό.

Όπως σημειώνει το meteo στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα οι σταθμοί έμειναν εκτός σύνδεσης λόγω διακοπής ρεύματος και τα νούμερα που παρουσιάζονται δεν είναι τα πραγματικά.

Το σίγουρο είναι ότι η πρώτη προσωρινή διακοπή ρεύματος στη Λαμία έγινε αμέσως με την έναρξη της 3ωρης (και πλέον) καταιγίδας περίπου στις 8:30, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε μια δίωρη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της πόλης και όχι μόνο. Τα 133 mm που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από το meteo ήταν αμέσως μετά την επαναφορά του ρεύματος (λίγο πριν τις 11:30’ το βράδυ και λίγο πριν σταματήσει η βροχή) και πιθανότατα δεν κατέγραψε σχεδόν το σύνολο της νεροποντής που ήταν εξαιρετικά ραγδαία σε σημείο που κάποιοι εξ ημών να μην έχουμε ξαναζήσει!

Κρίνοντας και από τα πλημμυρισμένα κτήματα - χωράφια σε τμήματα της πόλης που δεν έχουν κανένα επηρεασμό από ρέματα και χείμαρρους, ο όγκος νερού που έπεσε είναι πολύ πάνω από τα 200 mm (200 τόνοι ανά στρέμμα)!

Μάλιστα άνθρωποι που είχαν πάρει μέρος στον εφιάλτη του «Ζορμπά» στις 29 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Θεολόγο Μαλεσίνας, όταν σημειώθηκε το απίστευτο νούμερο των 259 mm, έκαναν λόγο για παρόμοια αν όχι χειρότερη Θεομηνία!

Για την ιστορία στην πρόσφατη τραγωδία της 9ης Αυγούστου στην Εύβοια τα συνολικά χιλιοστά που μετρήθηκαν επίσημα ότι έπεσαν στην περιοχή των Ψαχνών, από το ραντάρ της Λάρισας, ήταν 212,38 mm βροχής.

Δείτε και τον πίνακα που ανάρτησε το meteo.gr με τη συγκεκριμένη επισήμανση ότι «λόγω διακοπών ρεύματος αρκετοί σταθμοί όπως αυτοί στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα είναι εκτός σύνδεσης με αποτέλεσμα οι βροχές που παρουσιάζονται να είναι μικρότερες των πραγματικών».