Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιανός: Αυτό είναι το σπίτι που καταπλάκωσε τον 62χρονο – Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την αγνοούμενη (pics,video)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 13:46 Ιανός: Αυτό είναι το σπίτι που καταπλάκωσε τον 62χρονο – Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την αγνοούμενη (pics,video)

Ολοσχερώς κατεστραμμένο το σπίτι που καταπλάκωσε τον 62χρονο στην Καστανιά Καρδίτσας. Πάνω από ένα 24ωρο χρειάστηκαν οι διασώστες για να το προσεγγίσουν! Τεράστιες ζημιές και στην Κρήτη.

Κατεστραμμένο ολοσχερώς είναι το σπίτι μέσα στο οποίο βρήκε τον θάνατο ο 62χρονος στην Καστανιά Καρδίτσας, ο οποίος καταπλακώθηκε από την σκεπή του όταν ο “Ιανός” σάρωσε την περιοχή.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν το σπίτι να έχει καταρρεύσει και πως ήταν δύσκολο να επιβιώσει κάποιος που ήταν μέσα.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο 62χρονος είχε επικοινωνήσει με την Πυροσβεστική το Σάββατο για να καλέσει σε βοήθεια, έκτοτε όμως χάθηκε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Η περιοχή έχει καταστραφεί τόσο που μόλις σήμερα κατάφεραν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στο σπίτι.

Δυστυχώς η κατάληξη της αναζήτησης είχε “προδιαγραφεί” αφού από χτες ακόμα γείτονες του 62χρονου ανέφεραν στο newsit.gr πως κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος έχει πεθάνει.

 

 

Κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλώνει η αγωνία για την 43χρονη από το Μουζάκι. Η γυναίκα αγνοείται από τη νύχτα της Παρασκευής.

Οι ελπίδες λιγοστεύουν από το γεγονός πως έχει βρεθεί το αυτοκίνητό της κατεστραμμένο στο ποτάμι, αυτή όμως όχι.

Εκκλήσεις για βοήθεια

Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που γίνονται από κατοίκους για αντλήσεις νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ από χθες οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας δίνουν το δικό τους αγώνα, για να επανέλθουν στην κανονικότητα. Το νερό που μετατράπηκε σε λάσπη «τρύπωσε» σε καταστήματα και σπίτια, ενώ το τραγικό τοπίο συμπληρώνουν μισογκρεμισμένα κτίρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Στον δήμο Μουζακίου η εικόνα του γκρεμισμένου κτιρίου του Κέντρου Υγείας δείχνει τη σφοδρότητα και την ένταση της κακοκαιρίας, ενώ τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές γενικότερα στις υποδομές.

Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Ένα σημαντικό κομμάτι της καταστροφής που θα επηρεάσει και την οικονομία της περιοχής, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγροτική παραγωγή μετά την επέλαση του «Ιανού». Οι αγρότες δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν την παραγωγή τους, η οποία δέχθηκε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πουλήσουν και να εισπράξουν. Όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, επιθυμούν από την πολιτεία ταχείς διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε αποζημιώσεις των πληγέντων όλων των κατηγοριών, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η τοπική κοινωνία και να επανέλθει έτσι σε μια κατάσταση κανονικότητας.

Τρίκαλα: “Θάλασσα” ο κάμπος

Πλημμύρισε και το αγρόκτημα των Μεγάλων Καλυβίων, από τα νερά του ποταμού Πάμισου και από το ποταμάκι που διέρχεται ανάμεσα Μεγάλα Καλύβια και Λαζαρίνα. Πάνω από 12.000 στέμματα καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με τα προϊόντα να είναι πάνω στη συγκομιδή, υπολογίζεται πως έχουν πληγεί, ανάμεσα από Μεγάλα Καλύβια και Μαγούλα Καρδίτσας! Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής θα φανεί όταν τα νερά θα αποχωρήσουν.

πηγή:mouzakinews.gr, trikalaola.gr