Ξεχωριστό σχολείο για τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας εξετάζει η Κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 11:49 Ξεχωριστό σχολείο για τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας εξετάζει η Κυβέρνηση

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη είχε ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, πλαισιωμένος από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρη Δάσκο και Κώστα Δούνα, αλλά και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Δημήτρη Σκοπελίτη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το μείζον ζήτημα της άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών που υφίστανται στη Εύβοια, μαζί με την υλικοτεχνική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του νομού.

Ωστόσο ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στην ανάγκη ένταξης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα και της φοίτησής τους στα σχολεία, ζητώντας τη δημιουργία σχολικών τάξεων όλων των βαθμίδων κοντά στην υφιστάμενη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, λόγω και των ιδιίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των τελευταίων καταστροφών αλλά και το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, κάτι που η Υπουργός απάντησε, ότι αντιμετωπίζουν θετικά.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη αναβάθμισης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας (Εσπερινό ΕΠΑΛ, ειδικότητες, εξοπλισμός εργαστηρίων κ.α).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση