Με ελικόπτερα έριξαν τρόφιμα στους κατοίκους της Οξυάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 07:57 Με ελικόπτερα έριξαν τρόφιμα στους κατοίκους της Οξυάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έγινε προς το παρόν μεταφορά κατοίκων…

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 5 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας (21/9) η προσπάθεια απεγκλωβισμού κατοίκων που βρίσκονται στον οικισμό «Μοναστήρι Αγίας Τριάδας» στην Οξυά του Δήμου Μουζακίου με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με το KarditsaLive.Net.

Η επιχείρηση είχε δύο σκέλη, μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων για τους κατοίκους που θα παραμένουν στο χωριό (δεν επιθυμούν να φύγουν) και η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία (ρίχνοντας με κουβά τα προϊόντα) όμως στο β' σκέλος της μεταφοράς κάποιων εξ αυτών (ηλικιωμένοι και μία έγκυος) δεν ολοκληρώθηκε καθώς δεν βρέθηκε ασφαλής τρόπος προσέγγισής τους.

Η αφετηρία της επιχείρησης έγινε από το Δημοτικό Γήπεδο Μουζακίου και στην επιχείρηση συμμετείχαν οι κ.κ. Χαρδαλιάς, Αγοραστός πλήρωμα του ελικοπτέρου και κάτοικος της Οξυάς που υπέδειξε τα σημεία που θα πρέπει να προσεγγιστούν.

Πλέον στη Δημαρχείο Μουζακίου γίνεται σύσκεψη μεταξύ του Υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του Δημάρχου Μουζακίου Φ. Στάθη για τα προβλήματα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net ο κ. Χαρδαλιάς και ελικόπτερο με πλήρωμα θα παραμείνουν ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου το πρωί της Τρίτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση