Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρδίτσα - Βίντεο ντοκουμέντο από drone: Οι έρευνες-θρίλερ για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 08:04 Καρδίτσα - Βίντεο ντοκουμέντο από drone: Οι έρευνες-θρίλερ για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού [Βίντεο]

Drone της 1ης ΕΜΑΚ στον αέρα για την αναζήτηση της αγνοούμενης στον ποταμό Πάμισο στην Καρδίτσα

Κορυφώνεται το θρίλερ για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν η καταιγίδα Ιανός χτύπησε την περιοχή της Καρδίτσας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της. Στο σημείο, στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα και τρία drones της 1ης ομάδας ΕΜΑΚ, ενώ στην έρευνα συνδράμουν και εθελοντές.

Το thetoc.gr αποκαλύπτει καρέ καρέ τις έρευνες σε τέσσερα βίντεο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Καρδίτσα - Βίντεο ντοκουμέντο από drone: Οι έρευνες-θρίλερ για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού [Βίντεο]

Η τύχη της 43χρονης αγνοείται όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου ο οποίος "φούσκωσε" κατά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας "Ιανός στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο της 43χρονης και από τότε γίνεται ένας μεγάλος αγώνας να βρεθεί η γυναίκα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα παρέβλεψε την προειδοποίηση της Τροχαίας να μην επιχειρήσει να διασχίσει τον χείμαρρο, γιατί το σπίτι της ήταν πολύ κοντά και θεώρησε ότι θα μπορούσε να φτάσει έως εκεί χωρίς να κινδυνεύσει.

43χρονη φαρμακοποιός
Γιατί η 43χρονη αγνόησε τους αστυνομικούς - Το χρονικό

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο αστυνομικοί που απέτρεπαν την κυκλοφορία προς την γέφυρα πάνω από τον Πάμισο ποταμό, είδαν το όχημα της 43χρονης φαρμακοποιού. Επιχείρησαν να την αποτρέψουν.

Εκείνη τους αγνόησε, ενδεχομένως βρισκόταν σε σύγχυση, πέρασε πάνω από τους κώνους και τις μπάρες νερού που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί και μετά από 100 μέτρα πορείας χάθηκε από τα μάτια τους, όταν κατέρρευσε μέρος του περιφερειακού δρόμου και το όχημα έπεσε στα μανιασμένα νερά του ποταμού.

αυτοκίνητο 43χρονης Μουζάκι Καρδίτσα

Οι αστυνομικοί αναφέρουν με απόλυτη βεβαιότητα πως η γυναίκα δεν είχε συνοδηγό. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε μετά από ώρες, όχι όμως και η ίδια.

Από τις πρώτες ώρες εξελίχθηκε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού της στην οποία συμμετέχουν στελέχη από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ομάδα ΕΜΑΚ, όπως και εθελοντές. Συνολικά συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης από πλημμυρικά φαινόμενα και ορμητικά νερά, με επτά οχήματα, ειδικές βάρκες για πλεύση σε ποταμό, και τρεις ομάδες DRONE, οι οποίες "χτενίζουν" τον Πάμισο ποταμό σε μεγάλο μήκος.

43χρονη φαρμακοποιός
Έρευνες σε μήκος έως και 10 χιλιομέτρων για τον εντοπισμό της γυναίκας

Τα αρμόδια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν υπολογίσει την ορμή και ροή του ποταμού από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης και έχουν αναπτύξει τις έρευνες σε ένα μήκος 5-10 χιλιομέτρων από το σημείο εντοπισμού του οχήματος της άτυχης γυναίκας.

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνουν πως οι πληροφορίες για αγνοούμενους ήταν συγκεχυμένες καθώς πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν αλλά στη συνέχεια λόγω της κατάρρευσης του δικτύου επικοινωνίας, δεν δινόταν ενημέρωση για την λήξη των ερευνών.

Η έκκληση της θείας της

Η Νότα Μακρυγιάννη – Πλακιά, θεία της 43χρονης φαρμακοποιού από το Μουζάκι που παρασύρθηκε από τα νερά του Πάμισου, κάνει συγκλονιστική έκκληση να βοηθήσουν όλοι να βρεθεί το κορίτσι:

Αυτή η νεράιδα, αυτό το χαρούμενο κορίτσι, αυτή η γεμάτη αγνότητα ψυχή, αυτό το άδολο πνεύμα, το γεμάτο καλοσύνη που ξεχείλιζε από ζωντάνια και πάθος για τη ζωή, το κορίτσι που ποστάριζε όλο τραγούδια και ομορφιά… δεν είναι ένα θύμα ένας απλός αριθμός, μια ανθρώπινη απώλεια χωρίς ονοματεπώνυμο.

Είναι η ΕΥΔΟΚΙΑ – ΜΥΡΤΩ ΠΛΑΚΙΑ, που έπαιξε στις γειτονιές του Μουζακίου, που μεγάλωσε μέσα στο χωριό μας, που ξενιτεύτηκε για να σπουδάσει, που επέστρεψε στο χωριό μας να το υπηρετήσει και να το υποστηρίξει.

Ας βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί η μικρή αυτή νύμφη, μια γνήσια Μουζακιώτισσα.

Τα μάτια της μας εκλιπαρούν.

Ας βοηθήσουμε όλοι.

Τα γεφύρια ξανακτίζονται…

43χρονη φαρμακοποιός