Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαθίσταται η σιδηροδρομική σύνδεση Λαμία - Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:19 Αποκαθίσταται η σιδηροδρομική σύνδεση Λαμία - Θεσσαλονίκη

Με μονή γραμμή και με ντιζελομηχανές μέχρι να δοθεί και το ρεύμα στη σήραγγα…

Μάχη με το χρόνο και με τόνους λάσπη έδωσαν τα συνεργεία - του ΟΣΕ και όχι μόνο - προκειμένου να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική σύνδεση Λαμίας - Θεσσαλονίκης, η οποία είχε διακοπεί στη σήραγγα πάνω από τη Στύρφακα και νότια της σήραγγας της Όθρυος, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» που έπληξε Φθιώτιδα αλλά και Καρδίτσα τη 18η Σεπτεμβρίου.

Αργά το βράδυ της Τρίτης (22/9) απελευθερώθηκε η μία γραμμή και συγκεκριμένα η κάθοδος προς Αθήνα, ωστόσο το σημείο παραμένει χωρίς ρεύμα γεγονός που δεν επιτρέπει ακόμη την διέλευση των ηλεκτροκίνητων αμαξοστοιχιών που αναχωρούν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Τα φερτά υλικά που είχαν πέσει κατά μήκος της γραμμής από Καρδίτσα μέχρι και Φθιώτιδα, έκαναν μεγάλη ζημιά και έκρουσαν το καμπανάκι για μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα πρέπει να προγραμματιστούν άμεσα.

Προς το παρόν από Λιανοκλάδι έως Άγιο Στέφανο έχει δοθεί μία γραμμή, από Άγιο Στέφανο μέχρι Παλαιοφάρσαλο λειτουργούν και οι δύο γραμμές, ενώ προβλήματα με τη μία γραμμή υπάρχουν και στο κομμάτι Παλαιοφάρσαλος - Λάρισα.

Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση και την ηλεκτροδότηση του συνόλου της γραμμής κάποια δρομολόγια θα γίνονται με λεωφορεία και κάποια με τις παλιές ντιζελομηχανές. Μέχρι την Πέμπτη υπολογίζεται ότι θα περνούν κανονικά από το σημείο και τα ηλεκτρικά τραίνα.