Φθιώτιδα: Βιβλική η καταστροφή στα βουνά που περνάει η σιδηροδρομική γραμμή (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 08:50 Φθιώτιδα: Βιβλική η καταστροφή στα βουνά που περνάει η σιδηροδρομική γραμμή (ΦΩΤΟ)

Τιτάνια προσπάθεια των συνεργείων του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ για να συνδεθούν και πάλι σιδηροδρομικά Αθήνα - Θεσσαλονίκη…

Εικόνες που τρομάζουν, εικόνες που παραπέμπουν σε βιβλική καταστροφή, αντίκρισαν τα συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ που κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τη σιδηροδρομική σύνδεση στις σήραγγες της Στύρφακας και στη νότια πλευρά της μεγάλης σήραγγας της Όθρυος.

Τα νερά του κυκλώνα «Ιανός» αφού πλημμύρισαν πρώτα τα πάντα, εναπόθεσαν πάνω στην υποδομή του ΟΣΕ τόνους από φερτά υλικά, τα οποία χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ημέρες για να απομακρυνθούν από τη μία γραμμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τον καθαρισμό και της δεύτερης γραμμής, ενώ σημειώνεται ότι «Παραδίδεται σε κυκλοφορία η μια γραμμή μεταξύ Λιανοκλαδίου – Παλαιοφάρσαλου. Κανονικά η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα μετά τις 09:00 το πρωί, οπότε και καταργείται η λεωφορειακή σύνδεση».

Δείτε απίστευτες φωτογραφίες από την καταστροφή που προκάλεσε ο «Ιανός» στα βουνά της Φθιώτιδας και τις πλημμύρες στην περιοχή που περνούν οι γραμμές του τραίνου.

Νερά και λάσπη παντού:

Η «αποκάλυψη» της γραμμής:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση