Καμένα Βούρλα: Κλείνουν δρόμους και καταστήματα για τους μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 17:58 Καμένα Βούρλα: Κλείνουν δρόμους και καταστήματα για τους μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι και ο Δήμος γιατί δεν είχαν καμία ενημέρωση…

Αναβρασμός επικρατεί στα Καμένα Βούρλα από το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) όταν δύο μικρά λεωφορεία εμφανίστηκαν για την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της λουτρόπολης.

Συγκεκριμένα μερικά μέτρα μακριά από το σχολείο των Καμένων σε ανενεργό, από 15ετιας,  ξενοδοχείο εγκαταστάθηκαν 39 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που «οι από πάνω» λειτουργούν εν κρυπτώ από «τους από κάτω», οι τελευταίοι αντιδρούν και μάλιστα δυναμικά.

«Δε θα αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης και στο ίδιο μήκος κύματος είναι και όλοι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο όπου τα λεωφορεία άφησαν τους ανήλικους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σε εξέλιξη είναι σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύσεις με ανθρώπους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη ΜΚΟ που έχει αναλάβει τη συνοδεία των ανηλίκων, ενώ έχει ενημερωθεί και η αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Λαμίας.

Ήδη με απόφαση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ  οι κάτοικοι θα κλείσουν και τα καταστήματα.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους ήταν και η συμβολική κατάληψη της εθνικής.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ασυνόδευτα παιδιά που προέρχονται από τα νησιά και επρόκειτο να αναχωρήσουν για Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΜΚΟ, έχουν υποβληθεί στο απαραίτητο τεστ για κορωνοϊό και έχουν όλα τα πιστοποιητικά και έγγραφα για την μετεγκατάστασή τους σε Ευρωπαϊκό προορισμό. Τα Καμένα Βούρλα, όπως και κάθε άλλος προορισμός στην ενδοχώρα, υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ένας ενδιάμεσος προσωρινός σταθμός, όμως στην Ελλάδα μέχρι σήμερα τίποτα δεν είναι προσωρινό και τίποτα δεν είναι δεδομένο στο κομμάτι που αφορά την φιλοξενία προσώπων από τρίτες χώρες.

Διαβάστε και την ανακοίνωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προετοιμάζει την μετεγκατάσταση αναγνωρισμένων προσφύγων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρθηκαν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Για το σκοπό αυτό, για διάστημα μερικών εβδομάδων, θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε ξενοδοχεία ολοκληρώνεται εντός του 2020».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση