Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαγγελματίες Καμένων Βούρλων: «Δεν είμαστε ούτε αφιλόξενοι, ούτε... φασίστες»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 21:55 Επαγγελματίες Καμένων Βούρλων: «Δεν είμαστε ούτε αφιλόξενοι, ούτε... φασίστες»

«Ο αιφνιδιασμός φέρνει αναταραχή, η αναταραχή φέρνει φόβο και ο φόβος συγκρούσεις», υπενθυμίζουν για την κίνηση του Υπουργείου που χωρίς κανέναν έλεγχο έδωσε το πράσινο φως να εγκατασταθούν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι σε ακατάλληλο κτίριο στο κέντρο της πόλης δίπλα από το σχολικό συγκρότημα…

Δελτίο τύπου με βασικό αποδέκτη τον υπουργό Νότη Μηταράκη, αλλά και όσους καταλογίζουν «ακραίες συμπεριφορές» στους κατοίκους των Καμένων Βούρλων, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Επαγγελματίες της Λουτρόπολης, εξηγώντας τη στάση τους, αλλά και τις διαμαρτυρίες τους απέναντι σε μια κίνηση που επηρεάζει τις ζωές τους.

Όπως εξηγούν η πρακτική του αιφνιδιασμού δε βοηθάει την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας αφού φέρνει αναταραχή, την οποία ακολουθεί ο φόβος και οι συγκρούσεις.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων:

«Εκ μέρους όλων των επιχειρηματιών των Καμένων Βούρλων που εκπροσωπούμε, νοιώθοντας την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση 39 ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα μόλις 20 μέτρα από τα σχολικά συγκροτήματα δηλώνουμε τα εξής...

Από την πρώτη στιγμή ως ενεργοί πολίτες βρεθήκαμε στον χώρο τον οποίο έγινε η μετεγκατάσταση των μεταναστών, όπως και πολλοί άλλοι συνδημότες μας μαζί με την δημοτική αρχή. Όπως πληροφορηθήκαμε και εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε, δεν είχε ενημερωθεί καμία αρμόδια αρχή για αυτή την μετεγκατάσταση. Ποιοι ήρθαν, από πού ήρθαν, για πόσο ήρθαν. Ερωτήματα που άργησαν να απαντηθούν και πολλά δεν απαντήθηκαν.

Ο αιφνιδιασμός φέρνει αναταραχή ,η αναταραχή φέρνει φόβο και ο φόβος συγκρούσεις. Άρα οι πρακτικές αυτές δεν βοηθάνε στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Από την πρώτη στιγμή η αντίδραση της μεγαλύτερης μερίδας πολιτών στράφηκε κατά της πολιτικής που ακολουθείται και ΟΧΙ ενάντια στις ταλαιπωρημένες ψυχές 39 ατόμων στις πλάτες των οποίων παίζονται παιχνίδια εκατομμυρίων από Οργανισμούς, ΜΚΟ και λοιπούς.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, και εσάς και όλους όσους μας έχουν στοχοποιήσει με ψευδή δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες ότι ουδέποτε εμποδίστηκε η προμήθεια τροφίμων στη δομή! Το minivan (και όχι φορτηγό) της εταιρίας catering που έχει αναλάβει τη σίτιση τους, ξεφόρτωσε, ξεφορτώνει και θα ξεφορτώνει 3 φορές τη μέρα. Η παρεμπόδιση έγινε σε φορτηγό το οποίο μετέφερε τα κρεβάτια, τα στρώματα και λοιπό ιματισμό της δομής μόνο το πρώτο βράδυ, για να καταδείξουμε την προχειρότητα και δολιότητα του όλου γεγονότος. Φυσικά  όλα αυτά ξεφορτώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα την επόμενη ημέρα.

Αλήθεια, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε ένα ξενοδοχείο το οποίο παρέμενε κλειστό επί 15 συναπτά έτη; Αλήθεια, τον σχεδιασμό για την μετεγκατάσταση των 39 αυτών ατόμων σε μια δομή που ούτε τα βασικά δεν πληροί, δίχως κρεβάτια, δίχως τις βασικές υποδομές, ποιος την αποφάσισε και την εφάρμοσε και μάλιστα με τόση βιασύνη; Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή και τα 39 άτομα ήθελαν να φύγουν; Επίσης, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID19 όπως επίσης η πυρασφάλεια και η υγειονομική καταλληλότητα του κτηρίου; Ερωτήματα που περιμένουμε να απαντηθούν.

Όλα τα παραπάνω φυσικά, καταρρίπτουν τους ψευδείς ισχυρισμούς σας ότι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων είναι αφιλόξενοι, μισάνθρωποι, απάνθρωποι. Λίγο έλλειψε να μας χαρακτηρίσετε και φασίστες. Αν όντως είμαστε όλα αυτά που λέτε δεν θα ζούσαμε ειρηνικά τα τελευταία πολλά χρόνια με πάνω από 300 οικογένειες αλλοδαπών (κυρίως των Βαλκανίων) που βρίσκονται πλήρως εναρμονισμένες στην τοπική μας κοινωνία. Επίσης, σας ζητάμε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας 4 χρόνια πριν που σαν Δήμος Καμένων Βούρλων ήμαστε από τους πρώτους που φιλοξενήσαμε στο ξενοδοχείο Λεβέντη πάνω από 150 μετανάστες χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Η όλη αντίδραση μας λοιπόν, έγκειται στο γεγονός ότι πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν πάνω από 5 ξενοδοχεία που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον στον ΔΟΜ για φιλοξενία μεταναστών. Όπως και η υπάρχουσα έτσι και αυτές οι 5 πρόκειται να είναι ανοιχτές δομές δίχως κανέναν έλεγχο για την κίνηση των ατόμων που φιλοξενούνται.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα Καμένα Βούρλα ένα ανοιχτό hotspot, μία νέα ανοιχτή Μόρια. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις οικογένειες μας, τις περιουσίες μας, τις επιχειρήσεις μας, τις δουλειές μας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες σας ούτως ώστε να μην μετατραπεί ο τόπος μας σε έναν χώρο ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας μεταναστών, που προφανώς δεν επέλεξαν και δεν θέλουν να παραμείνουν εδώ. Είμαστε στη διάθεση σας για συζήτηση χωρίς να υπάρξει περεταίρω ένταση των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Λουτρόπολης μας».