Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Προειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 09:47 Καιρός: Προειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία Στερεάς

Έντονες βροχές στην Ευρυτανία από το πρωί - Βροχές μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και στη Φθιώτιδα.

Με βάση το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ με το οποίο το Σάββατο (26/9) προβλέπονται έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς εξέδωσε σχετική προειδοποίηση.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στάσιμο στην Αδριατική θα επηρεάσει το Σάββατο τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και από τη νύχτα το βόρειο Αιγαίο με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές στη δυτική Στερεά και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στο νομό από νωρίς το πρωί. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Συνολικά εκτιμώμενος υετός περίπου 30-40mm.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Τοπικές βροχές θα έχουμε το Σάββατο στη δυτική και βόρεια Φθιώτιδα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Μικρή η πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα νωρίς το πρωί. Όσον αφορά τους ανέμους, θα στραφούν σε ΝΔ 4-5 μποφόρ αρχικά, οι οποίοι το μεσημέρι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-28 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις με Δ-ΝΔ ανέμους 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ :

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.  Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.