Σαρακιώτης για Καμένα Βούρλα: «Στο ίδιο έργο θεατές…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 09:37 Σαρακιώτης για Καμένα Βούρλα: «Στο ίδιο έργο θεατές…»

Τοποθέτηση του βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη για το θέμα που προέκυψε στα Καμένα Βούρλα:

«Τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Καμένων Βούρλων, καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται εδώ ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία, το εθνικής διάστασης, προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Στην αρχή, ήταν ο Καραβόμυλος, μετά το Αυλάκι, ακολούθησε η Αγ. Παρασκευή, σήμερα είναι τα Καμένα Βούρλα που βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές... Σε ένα έργο όπου πρωταγωνιστούν η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού.

Η Νέα Δημοκρατία ως Αντιπολίτευση επένδυσε στη μισαλλοδοξία και στον κοινωνικό διχασμό και σήμερα ως Κυβέρνηση, αιφνιδιάζοντας για μια ακόμη φορά, θερίζει τις θύελλες των ανέμων που η ίδια μεθοδικά έσπερνε. Επέλεξε να μην εργαστεί στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης συναινέσεων. Επέλεξε να μη συνεννοηθεί εγκαίρως με τους αρμόδιους φορείς για ακόμη μία φορά.

Ωστόσο, ακόμη και οι παραπάνω προκλητικοί χειρισμοί δε δικαιολογούν την έλλειψη ανθρωπισμού και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε απροστάτευτα παιδιά που έχουν σήμερα την ανάγκη υποστήριξης. Παιδιά με τραυματικές εμπειρίες, τα οποία και βρίσκονται σε θέση που κανείς από εμάς δε θα ήθελε να βρίσκεται.

Έχουν όλοι πλέον συνειδητοποιήσει, ότι στο μεταναστευτικό - προσφυγικό μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Το εθνικής σημασίας αυτό ζήτημα, χρειάζεται ενεργά κοινωνικά αντανακλαστικά, ωριμότητα, πνεύμα ανθρωπισμού και αναλογικό καταμερισμό της ευθύνης. Ακόμη και αν αυτά υπονομεύονται από τη σημερινή Κυβέρνηση.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση