Θέμης Χειμάρας: «Είμαι κάθετα αντίθετος σε σχέδια επέκτασης του camp Θερμοπυλών»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:06 Θέμης Χειμάρας: «Είμαι κάθετα αντίθετος σε σχέδια επέκτασης του camp Θερμοπυλών»

Αναμένει την μετακίνηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων προκειμένου να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών…

Την αντίδραση του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με την επέκταση του Καμπ Θερμοπυλών σε διπλανό χώρο όπου θα τοποθετηθούν κοντέινερ με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 νέων προσφύγων και μεταναστών.

Σε δήλωσή του στο LamiaReport δήλωσε με εμφατικό τρόπο ότι όχι μόνο είναι «κάθετα αντίθετος σε σχέδιο επέκτασης της Δομής», αλλά αναμένει τις ενέργειες του αρμόδιου υπουργείου για την άμεση μετακίνηση του Κέντρου προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές.

Τα παραπάνω περιέγραφε σε σχετικό δελτίο τύπου που είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα στο οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

«Οι Θερμοπύλες είναι μια περιοχή παγκοσμίως γνωστή για την ιστορικότητα και το φυσικό πλούτο της, ένα ισχυρό brandname, όχι μόνο για τη Φθιώτιδα, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, του οποίου η αξιοποίηση αποτελεί αναπτυξιακό στόχο και διαχρονικό αίτημα των πολιτών.

Στις 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο συνεργασίας μου με το ΤΑΙΠΕΔ για την επίσπευση της έκδοσης των διαγωνισμών αξιοποίησης των ακινήτων Ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας, συναντήθηκα με τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Μηταράκη στο γραφείο του.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να πληροφορηθώ για τις ενέργειες μετακίνησης του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες, στις οποίες πρέπει να προβεί το Υπουργείο Μετανάστευσης, ώστε να μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να εκκινήσει τον διαγωνισμό.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση κατέστησα τον κ. Υπουργό, κοινωνό της απόλυτης Κυβερνητικής δέσμευσης, σε σχέση με την επίσπευση των αδειοδοτικών διαδικασιών και την τελική έκδοση διαγωνισμών προσέλκυσης επενδυτών, για τα ακίνητα των Ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας.

Ζήτησα από τον κ. Υπουργό να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αναζητηθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, το συντομότερο δυνατό.

Ως εκ τούτου:

- Δεν θα «παρενοχληθεί», η προσπάθεια της Κυβέρνησης και των τοπικών φορέων για την ανάδειξη της Φθιώτιδας σε υψηλής ποιότητας προορισμό Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας.

- Δεν θα τεθεί ζήτημα αθέτησης της Κυβερνητικής δέσμευσης για την αξιοποίηση του, μοναδικού για την Ελλάδα, φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου.

- Δεν θα κλονιστεί η προσπάθεια της Κυβέρνησής μας, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του πολιτικού συστήματος της χώρας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση