Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαταρκτική εξέταση για τους πυροβολισμούς στη νότια Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:10 Προκαταρκτική εξέταση για τους πυροβολισμούς στη νότια Λαμία

Ελεύθερος ο δράστης που κατείχε νόμιμα το όπλο. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας...

Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/9) ο 40χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε περιοχή της νότιας Λαμίας.

Ο 40χρονος το προηγούμενο βράδυ γύρω στις 9:00’ φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές κατά 30χρονου με σκοπό να τον φοβίσει, μετά από προφορικές αντεγκλήσεις που αντάλλαξαν σε υπαίθριο χώρο σούπερ - μάρκετ στη Λεωφόρο Ελευθερίας.

Συνελήφθη άμεσα στο σημείο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και απειλή. Με τη σε βάρος του δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, η οποία διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση και τον άφησε ελεύθερο.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Δημήτριος Κρούπης μίλησε στο LamiaReport τονίζοντας ότι ο εντολέας του είχε νόμιμη άδεια για την κατοχή του σκοπευτικού όπλου. «Οι πυροβολισμοί αποδεδειγμένα έγιναν στο έδαφος. Η κυρία Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση, αφήνοντας ελεύθερο τον κατηγορούμενο και νουθετώντας αυτόν για την αλόγιστη συμπεριφορά του», σημείωσε ο κ. Κρούπης.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με το βραδυνό επεισόδιο στην οδό Ελευθερίας, επισημαίνεται ότι, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ενημερώθηκε για πυροβολισμούς σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης επιχείρησης της περιοχής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν δύο (2) ημεδαποί.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν προσυμφωνημένη μεταξύ τους συνάντηση και ο συλληφθείς απείλησε και πυροβόλησε, με πιστόλι, δύο φορές στο έδαφος, πλησίον του παθόντα.

Από το σημείο του συμβάντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βολίδα και ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη οπής επί του οδοστρώματος.

Επιπλέον σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαινε ο συλληφθείς, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• πιστόλι το οποίο κατείχε νόμιμα,

• 2 γεμιστήρες πιστολιού, με συνολικά 14 φυσίγγια,

• 31 φυσίγγια πιστολιού και

• 13 κυνηγετικά φυσίγγια.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.