Οικονομική ενίσχυση της Μέσης Αλιείας για παύση δραστηριοτήτων λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:10 Οικονομική ενίσχυση της Μέσης Αλιείας για παύση δραστηριοτήτων λόγω κορωνοϊού

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2020 οι αιτήσεις…

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) οι αιτήσεις ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών που ασκούν μέση αλιεία για οικονομική ενίσχυση για την προσωρινή παύση αλιευτικής δραστηριότητας την περίοδο μεταξύ 1ης Μαρτίου και 15ης Οκτωβρίου 2020, ως συνέπεια της έξαρσης της νόσου COVID - 19.

Η στήριξη που δύναται να χορηγείται για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών (ήτοι 90 ημερών) για κάθε σκάφος.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, τα σκάφη των οποίων είναι νηολογημένα ή λεμβολογημένα/ εγγεγραμμένα σε ΒΕΜΣ ως ενεργά σκάφη, φέρουν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS) και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα, για τουλάχιστον εκατόν είκοσι (120) ημέρες, κατά τη διάρκεια των δύο (2) ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.

Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται βάσει του παρακάτω πίνακα:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 15 Οκτωβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑΛΘ – Μονάδα Β2, στα τηλέφωνα 213 1501184 & 213 1501186 και στα Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γι’ αυτή την εξέλιξη. Μετά την παράκτια αλιεία,   εντάσσεται και η μέση αλιεία στα μέτρα στήριξης της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα ζητήματα που είχαμε θέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε όλα τα αιτήματα των Στερεοελλαδιτών αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, ενώ θα επιμείνουμε για την ένταξη σε μέτρα στήριξης και άλλων κλάδων και προϊόντων του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση