Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου για τη Δομή Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:43 Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου για τη Δομή Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες

Φόβους, για την υγεία και την ασφάλεια της περιοχής σε περίπτωση που υλοποιηθεί η επέκταση της Δομής Φιλοξενίας στις ιστορικές Θερμοπύλες, εξέφρασε με δελτίο τύπου του ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Στην τοποθέτησή του ο ΙΣΦ υπενθυμίζει τις δυσάρεστες εμπειρίες στα Κέντρα των Οινοφύτων και της Μόριας με τη διασπορά του νέου κορωνοϊού και καταθέτει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας για το κατά πόσο οι υπάρχουσες δημόσιες Υγειονομικές δομές της περιοχής θα ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία και να καλύψουν με επάρκεια μία παρόμοια διασπορά covid 19 σε μεγάλη δομή φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία της τοπικής μας κοινωνίας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρήστος - Δημήτριος Γεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Ντούζγος.

«Τα τελευταία 24ωρα με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία διαβάσαμε δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σύμφωνα με τα οποία η Κυβέρνηση και ο ΔΟΜ προτίθενται να εγκαταστήσουν στον χώρο των Θερμοπυλών, έναν χώρο ιστορικό που αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και πόλο έλξης για την περιοχή μας, δομή φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα με συνοπτικές και επείγουσες διαδικασίες, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια της περιοχής μας.

 Έχουμε και στο παρελθόν τοποθετηθεί με θάρρος ως Ιατρικός Σύλλογος, όταν εξετάζονταν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας δομής στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Λαμιέων εκφράζοντας τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς μας, αλλά ταυτόχρονα θέτοντας και τους όρους και τις προυποθέσεις υπό τις οποίες ένα τέτοιο κέντρο φιλοξενίας δεν θα προκαλούσε υγειονομικό όλεθρο στην ευρύτερη περιοχή.

 Επιπροσθέτως, έχουμε πλέον και την δυσάρεστη εμπειρία και τη γνώση των όσων συνέβησαν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας της χώρας (Μόρια, Οινόφυτα Βοιωτίας). Με βάση αυτά τα δεδομένα οφείλουμε να καταθέσουμε την ανησυχία μας αναφορικά με το κατά πόσο οι υπάρχουσες δημόσιες Υγειονομικές δομές της περιοχής μας θα ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία και να καλύψουν με επάρκεια μία παρόμοια διασπορά covid 19 σε μεγάλη δομή φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία της τοπικής μας κοινωνίας. Τη στιγμή μάλιστα που το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, οριακά συνεχίζει να καλύπτει τις σημερινές υγειονομικές απαιτήσεις του Νομού μας.

 Και βέβαια, είναι αυτονόητο και περιττό να το αναφέρουμε, πως οι ανάγκες μίας τέτοιας δομής φιλοξενίας σε ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα του covid 19, αλλά είναι πολύ περισσότερες και πιο σύνθετες.

 Καλούμε την Πολιτεία επίσημα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και τα δημοσιεύματα. Ως επιστημονική κοινότητα, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις επί του θέματος, έτοιμοι να συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί και θα καταθέτουμε τις απόψεις και τις ενστάσεις μας, σεβόμενοι το χρέος μας στους πολίτες της Φθιώτιδας, την υγεία των οποίων οφείλουμε να υπηρετούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com