Το χαμόγελο της Βάσως «έσβησε» στα 57 της χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 16:51 Το χαμόγελο της Βάσως «έσβησε» στα 57 της χρόνια

Πάλεψε τον τελευταίο χρόνο με τον καρκίνο, άφησε όμως παρακαταθήκη τις ιδέες της για μια Ελλάδα της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας…

Μία νέα τραγική είδηση έγινε γνωστή στην Λαμία, για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου, της 57χρονης Βασιλικής (Βάσως) Κουλαρμάνη, που έφυγε μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η Βάσω ήταν γέννημα θρέμμα της περιοχής μας, όμως είχε φτιάξει το σπίτι της στην Αθήνα όπου και ζούσε.

Από τα βασικά στελέχη της «Δημιουργίας Ξανά» με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο, ονειρευόταν μια Ελλάδα της δημιουργίας, δίκαιης, ανθρώπινης, με ιδανικά όπως ταίριαζε στον πολιτισμό της. Η ίδια προσπάθησε με τη «ΔΗ.ΞΑ.», κατεβαίνοντας ως υποψήφια βουλευτής, αφήνοντας τον πολιτικό πολιτισμό της σε κάθε της παρουσία.

Το χαμόγελο και η έμφυτη ευγένεια της τα χαρακτηριστικά που αναγνώριζαν φίλοι και μη.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Θάνου Τζήμερου στη σελίδα του στο Facebook περιγράφει το χαρακτήρα και την ποιότητα του ανθρώπου που στάθηκε δίπλα του για μια καλύτερη Ελλάδα:

«Πέρυσι το καλοκαίρι αισθάνθηκε κάτι περίεργες ενοχλήσεις. “Το ψάχνω”, μου είχε πει, όταν ήρθε στην προεκλογική εκδήλωση στου Παπάγου. “Ελπίζω να μην είναι αυτό που φοβάμαι”.

Ήταν αυτό που φοβόταν. Επιθετικό, στους πνεύμονες. Στη Βάσω, που δεν είχε καπνίσει ποτέ. Το πάλεψε έναν χρόνο, μέχρι που άρχισαν οι μεταστάσεις. Και χθες η Βάσω μας έφυγε από αυτόν τον κόσμο, χωρίς να προφτάσει να δει τη δημιουργική και αξιοπρεπή Ελλάδα που ονειρευόταν.

Δημιουργία και αξιοπρέπεια. Αυτά τα στοιχεία χαρακτήριζαν και τη δική της ζωή, που δεν ήταν καθόλου εύκολη. Είχε όμως ποιότητα και αισθητική σε ό,τι κι αν έκανε.

Θα μας λείψεις πολύ, Βάσω. Χαιρετισμούς στον Μωρίς, στον Αντώνη, στη Χρύσα, στον Λάμπη. Και καλή αντάμωση. Δεν ξέρω αν εμείς που μείναμε πίσω θα δούμε κάποια στιγμή τη χώρα μας όπως της αξίζει να είναι, αλλά θα το προσπαθήσουμε, όσο αντέξουμε. Συλλυπητήρια, εκ βάθους καρδίας, στην εξ αίματος οικογένειά σου, εκ μέρους της πνευματικής σου οικογένειας, της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.».

Η κηδεία της Βάσως θα γίνει σήμερα Τρίτη (29/09/20) στις 5:00' το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση