Πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 18:57 Πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στην πλατεία Λιανοκλαδίου…

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας προκειμένου να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους δήμους, όσα χρειάζονται για να ορθοποδήσουν οι παραγωγοί που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες σε περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας, του Δομοκού στη λίμνη Ξυνιάδος και την περιοχή Νέο Μοναστήρι -Σοφιάδα.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, γνωρίζουν ότι οι σοβαρές ζημιές δύσκολα αποζημιώνονται και πιο δύσκολα αποκαθίστανται. Στις συγκεκριμένες περιοχές καταστράφηκαν υποδομές (αρδευτικά κανάλια), αγροτικοί και επαρχιακοί δρόμοι, γεφύρια, καλλιέργειες σε μεγάλη έκταση, μελίσσια όπως επίσης σταυλικές εγκαταστάσεις και κοπάδια,  ενώ φαντάζει  μακρινό όνειρο η δημιουργία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας όσο και άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Γι’ αυτό καλούν το λαό της περιοχής σε συσπείρωση ειδικά όσους έχουν πληγεί και όσους πραγματικά ανησυχούν για τις εξελίξεις, μαζί με όλους τους φορείς σε σύσκεψη την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00 στην πλατεία Λιανοκλαδίου με στόχο τη δημιουργία Επιτροπής αγώνα διεκδίκησης και πάλης  με το παρακάτω πλαίσιο που μπορεί να συμπληρωθεί:

-Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών παραγωγής, φυτικού και ζωικού (μελισσοσμήνη κ.λπ.) κεφαλαίου και η αποζημίωση στο 100% του κεφαλαίου και του χαμένου εισοδήματος χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια. Σ’ αυτή την κατεύθυνση να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε γεωτεχνικό προσωπικό σε υπηρεσίες όπως ΕΛΓΑ, Περιφέρεια κλπ.

-Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληττόμενων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια.

-Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις να δοθούν χωρίς καμιά προϋπόθεση, όριο ή πλαφόν στην παράδοση της παραγωγής, με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ.

-Να αποζημιωθούν στο 100% και να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για καθαρισμό και αποκατάσταση κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας, άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού, εργαλείων, αυτοκινήτων, οικοσκευών, αγροεφοδίων, ζωοτροφών, κυψελών και εμπορευμάτων στους πληγέντες.

-Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.200 ευρώ με προσαύξηση 200 ευρώ για κάθε παιδί, σε κάθε νοικοκυριό, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες, όπως είναι οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο, οι καταστηματάρχες με ζημιές στα μαγαζιά τους.

-Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των αγροτών και των υπόλοιπων πληγέντων της περιοχής σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ - ΟΓΑ - ΟΑΕΕ - ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ - ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη για αγρότες και μικροεπιχειρήσεις.

-Διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια, αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης στους πληγέντες.

-Να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για την αποκατάσταση εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που υπέστησαν διάβρωση, επιχωμάτωση, αποχωμάτωση.

-Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.

- Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα με προτεραιότητα στα έργα που σχετίζονται με την κατασκευή του Ε65 και του σιδηροδρομικού δυκτύου για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το μήκος της κοίτης του Σπερχειού με γενναία χρηματοδότηση. Αντίστοιχα να γίνουν έργα αποστράγγισης στην πρώην λίμνη Ξυνιάδας και να αποκατασταθεί το αρδευτικό δίκτυο Λιανοκλαδίου με σύγχρονους κλειστούς αγωγούς άρδευσης, ολοκληρώνοντας και τον “στοιχειωμένο” αναδασμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com