Καρφιά Σαρακιώτη για τη στάση της Κυβέρνησης στην «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 22:30 Καρφιά Σαρακιώτη για τη στάση της Κυβέρνησης στην «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

Με δελτίο τύπου ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης επιτίθεται στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορώντας της για αλλεπάλληλες κυβιστήσεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που «εκτός του ότι αποτελούν έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό προς τους Έλληνες πολίτες, οδηγούν και στην απαξία το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει στη δήλωσή του στο ίδιο ύφος ο κ. Σαρακιώτης λέγοντας τα εξής: «Με τις κυβερνητικές παλινωδίες και τις εσωτερικές αντιμαχίες της Ν.Δ. ξοδεύεται πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο αν μη τι άλλο δεν περισσεύει αυτήν την περίοδο της επικίνδυνης από πλευράς της Τουρκίας κλιμάκωσης.

Ο κ. Σαρακιώτης στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «η μέχρι πριν τις εκλογές «κακή» Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τα λεγόμενα του νυν Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, έχει καταστεί πλέον «ιστορική» και «τιμάται» μεγαλοπρεπώς σε κάθε ευκαιρία από τα κυβερνητικά στελέχη. Τα μέχρι πριν τις εκλογές βέτο, που θα έβαζε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, έχουν γίνει ευχαριστίες από τον κ. Ζάεφ «για τους αγώνες που δίνει ο κ. Μητσοτάκης για τη Βόρεια Μακεδονία». Οι απειλές του κ. Μητσοτάκη προς τους Βουλευτές ότι «θα έρθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους» έχουν μετατραπεί σε απειλές προς τους δικούς του Βουλευτές «μη τυχόν και δεν ψηφίσουν» τις συμφωνίες συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τις οποίες φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία με καταιγιστικούς μάλιστα ρυθμούς».

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ: «Πριν εκφράσει και με άλλη ευκαιρία το θαυμασμό του για την «εξαιρετική» Συμφωνία των Πρεσπών και πριν φέρει προς κύρωση στη Βουλή ένα άλλο μνημόνιο συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Ν.Δ. το λιγότερο, που έχουν να κάνουν, είναι να ζητήσουν ένα μεγάλο και ειλικρινές «συγγνώμη» προς όλους όσους εξαπάτησαν, προς όλους όσους παρέσυραν στην ακατάσχετη διχαστική ρητορική, η οποία τους ανέδειξε στην εξουσία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση