Εκτύπωση αυτής της σελίδας

κ. Υπουργέ γιατί δεν κάνετε ένα camp δίπλα στην Ακρόπολη;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:00 κ. Υπουργέ γιατί δεν κάνετε ένα camp δίπλα στην Ακρόπολη;

Την ίδια ώρα που η Βουλή των Ελλήνων έχει φωταγωγηθεί με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020» ο κ. Νότης Μηταράκης σχεδιάζει να μετατρέψει σε "Μόρια" τις Θερμοπύλες. Έναν τόπο που εδώ και 2.500 χρόνια έχει γίνει σύμβολο της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Κυβέρνηση σε σύγχυση; Ανικανότητα διαχείρισης προσφυγικού; Σίγουρα πάντως ανιστόρητοι και κατώτεροι των περιστάσεων.

Χθες βράδυ, 29 Σεπτεμβρίου 2020, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για διαφύλαξη και διάδοση των ιδεών και αξιών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Εμείς όμως πως προστατεύουμε και ταυτόχρονα πως αναδεικνύουμε αυτή την πραγματικά ανεκτίμητη οικουμενική κληρονομιά;

Σχεδιάζοντας να μετατρέψουμε σε «Μόρια» τον τόπο που πέρασε στην αιωνιότητα με την αυτοθυσία και τη γενναιότητα εκείνων που σωματικά υπέκυψαν, αλλά έμειναν όμως αήττητοι στην ψυχή.

Εάν λοιπόν κ. Υπουργέ σχεδιάζετε να φτιάξετε camp στις Θερμοπύλες, με αυτό το σκεπτικό, γιατί δεν στήνετε ακόμη ένα δίπλα στην Ακρόπολη ή στους Δελφούς;

Ναι στη φιλοξενία των προσφύγων

Είναι καιρός η κυβέρνηση και ειδικότερα εκείνοι που διαχειρίζονται το προσφυγικό να εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό και σοβαρό σχέδιο για την σωστή κατανομή του πληθυσμού στη ηπειρωτική χώρα, με βασικά κριτήρια τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ψυχών και την αναλογικότητα σε όλες τις Περιφέρειες.

Μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις με τις τοπικές κοινωνίες και μόνο έτσι θα περιοριστούν και οι "αρπαχτές" από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό για να κερδίσουν χρήματα, μέσα από τα προγράμματα που "τρέχουν".

Δεν είναι δυνατόν να έχουν δοθεί τόσα εκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό και οι άνθρωποι αυτοί να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε camp, που περισσότερο θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, παρά «Κέντρα Φιλοξενίας».

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος