Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρακιώτης: «Νεοδημοκρατικός Ιανός πλήττει την ασφάλεια των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 14:45 Σαρακιώτης: «Νεοδημοκρατικός Ιανός πλήττει την ασφάλεια των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ»

Τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, φέρνει στη Βουλή, με νέα ερώτησή του για την κατάσταση της εταιρείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Τη συγκεκριμένη παρέμβαση του Βουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα, προσυπογράφουν ακόμη 34 συνάδελφοί του.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν προκληθεί τέσσερα (4) σοβαρά εργατικά ατυχήματα εντός των χώρων του εργοστασίου, με τους εργαζόμενους να διασώζονται την ύστατη στιγμή και σύμφωνα με το βουλευτή Φθιώτιδας είναι αποτέλεσμα της ψήφισης της «επαίσχυντης τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020», για την οποία είχε επισημανθεί ότι η εγκατάλειψη και η απαξίωση της εταιρείας θα επιφέρει ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι επισκευές έχουν ανασταλεί, καμία εργασία συντήρησης δεν πραγματοποιείται, ενώ παράλληλα απουσιάζουν και αναγκαία ανταλλακτικά.

Με γνώμονα λοιπόν, πρωτίστως, την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία «για την κατάρρευση της εν λόγω εμβληματικής εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου», ο Βουλευτής Φθιώτιδας και 34 συνάδελφοι του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, ρωτούν τους κ.κ. Χατζηδάκη και Βρούτση, ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη ΛΑΡΚΟ και να αποσοβηθούν ενδεχόμενα νέα εργατικά ατυχήματα.