Δύο τα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 08:23 Δύο τα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα

Οι «ισχυρές συστάσεις» Χαρδαλιά σε Βοιωτία και Εύβοια…

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε περιοχές της Στερεάς, με την Πολιτική Προστασία να θέτει σε «lockdown» τέσσερα χωριά στη Βοιωτία και ένα στην Εύβοια προκειμένου να εμποδίσουν τη διάδοση της covid-19.

Οι ισχυρές συστάσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά ήρθαν μετά τη συμμετοχή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε κηδεία στο Μουρίκι.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει τέσσερα (4) νέα κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων ένα (1) συνδέεται με γνωστή συρροή και τρία (3) στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων ένα (1) συνδέεται με γνωστή συρροή.

Επιπλέον ένα (1) ανακοινώθηκε στη Φθιώτιδα, όμως στην πορεία το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε δύο (2) νέα κρούσματα και τα δύο στην Αταλάντη.

Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι ο πατέρας του μωρού που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα και το άλλο ένας συμβασιούχος υπάλληλος του Δήμου Λοκρών ο οποίος από την εκδήλωση των συμπτωμάτων δεν έχει επιστρέψει στη δουλειά του.

Σε όλες τις περιπτώσεις διεξάγεται ιχνηλάτηση και έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις για αυτοπεριορισμό και 14ημερη καραντίνα στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει.

Διαβάστε και την ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών:

«Στο πλαίσιο διαγνωστικών τεστ που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης τη Δευτέρα διαγνώσθηκαν σήμερα 2 θετικά αποτελέσματα κατοίκων Αταλάντης. Και οι δύο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι τους.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση