Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η αποκατάσταση της γέφυρας Γουβών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:00 Ξεκινά η αποκατάσταση της γέφυρας Γουβών

Από τα ακραία φαινόμενα της 11ης Δεκεμβρίου...

Τη σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 11ης Δεκεμβρίου 2019 στην εθνική οδό Χαλκίδας - Ιστιαίας και ειδικότερα στις Γούβες του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Στη σύμβαση προβλέπεται η ανακατασκευή της κατεστραμμένης παλιάς γέφυρας στην είσοδο των Γουβών, καθώς και η κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης και των πρανών του ποταμού.

Ακόμη, θα γίνουν εργασίες  συντήρησης υφιστάμενων τεχνικών έργων και αποκατάστασης του οδοστρώματος από τα Βασιλικά έως το Αρτεμίσιο.

«Οι υπηρεσίες μας κινήθηκαν ταχύτατα. Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, έγιναν οι μελέτες και η διαγωνιστική διαδικασία του έργου και μέσα σε 9 μήνες από την καταστροφή, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το έργο μας. Η γέφυρα των Γουβών, που ανήκει στο εθνικό μας δίκτυο σύντομα θα είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών και των επισκεπτών μας, εύχρηστη και ασφαλής», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.