Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 17:09 Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τρία μέλη της από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος…

Αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών Λιμενικών μέσω των Ενώσεων Προσωπικού, για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμανικών (Π.Ο.Λ.).

Έτσι την 1η Οκτωβρίου στον Πειραιά, μέλη από τις παρακάτω Ενώσεις Προσωπικού:

1.Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (Ε.Λ.Σ.Κ.Υ)

2.Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδος (Ε.Π.Λ.Σ/Λ.Κ.Δ.Ε)

3. Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου  (Ε.Π.Λ.Σ.Β.Ι) 

4. Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος (Ε.Π.Λ.Σ.Κ.Ε) 

5.Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος   (Ε.Π.Λ.Σ.Ν.Φ)

6.Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Π.Λ.Σ.Α.Μ.Θ)

προχώρησαν στην ίδρυσή της.

Σκοποί και βασικές αρχές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών:

· Η προβολή και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων που υπηρετούν στο κέντρο και την  περιφέρεια, δείχνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις νησιωτικές υπηρεσίες.

· Η δίκαιη και λειτουργική κατανομή των οργανικών θέσεων όπως αυτές αυξήθηκαν κατά 1500 με το Ν.4676/20 με τρόπο που θα εξισορροπήσει τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τη μείωση των οργανικών θέσεων και την εφαρμογή του Λιμενικού Καλλικράτη.

· Η δικαιότερη διαδικασία μεταθέσεων των συναδέλφων σε πρακτικό επίπεδο, καθώς είδαμε επί σειρά ετών  Νόμους και ΠΔ  σε ανενέργεια ή που εφαρμόστηκαν κατά το δοκούν με πάσης φύσεως παραδοχές, γεγονός που είχε και έχει ως αποτέλεσμα οι μεταθέσεις του προσωπικού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, επί σειρά 10ετίας, να μην έχουν σταθερή νομική βάση δημιουργώντας αδικίες σε βάρος τους.

· Η απαγκίστρωση από κάθε ρόλο συνδιοίκησης με τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχοντας η κάθε μια πλευρά τον ρόλο της με σαφή και καθορισμένα όρια, που θα τέμνονται σε περιπτώσεις συνεργασίας αλλά και θα διαφοροποιούνται, όταν θίγονται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

· Η ανάδειξη των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στα σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, οι οποίοι διαχρονικά αποτελούν την κορωνίδα προσφοράς στη πατρίδα μας . Στην ίδια παράμετρο και οι υπηρετούντες στις ειδικές μονάδες, Κ.Ε.Α , Μ.Υ.Α , Ιπτάμενοι ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί η προβολή των υπηρετούντων στα ΠΟΔΙΝ που δίνουν καθημερινά αγώνα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.

· Επισταμένη ενασχόληση με  τα ασφαλιστικά και  οικονομικά θέματα, τα οποία έχουν υποστεί δυσμενείς  επιπτώσεις από την κρίση και που σκοπίμως αυτές δεν έχουν γίνει γνωστές  στο σύνολο τους, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μη γνωρίζουν το καθεστώς που του τους διέπει.

· Συνεργασία με τους εκπροσώπους των Αξιωματικών (Π.Ε.Α.Λ.Σ) σε ένα ρόλο που θα ενισχύσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

· Συνεργασία με τους εκπροσώπους των συναδέλφων Αποστράτων, σε μία περίοδο που αποδεικνύεται καθημερινά  ότι μόνο η κοινή δράση θα αποφέρει αποτελέσματα προκειμένου ο Λιμενικός εν ενεργεία ή εν αποστρατεία να ανταμείβεται σύμφωνα με αυτά που δικαιούται.

Σημειώνουμε ότι στην νεοσύστατη Ομοσπονδία συμμετέχουν τρία μέλη από το ΔΣ της Ένωσης Φθιώτιδας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιώργος Γιαταγάνας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Μαστρογιάννης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Νικολάου.