Βοιωτία: Παραμένει η αγωνία παρά τα πρώτα αρνητικά τεστ - Μία γυναίκα θετική στον ιό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 18:17 Βοιωτία: Παραμένει η αγωνία παρά τα πρώτα αρνητικά τεστ - Μία γυναίκα θετική στον ιό

Γιατί μαζεύτηκε τόσος κόσμος στην κηδεία στο Μουρίκι Θηβών…

Θετικό βγήκε ένα από τα 50 τεστ που έγιναν στα Λουκίσια του Δήμου Χαλκιδέων.

Πρόκειται για 63χρονη γυναίκα που είχε πάει στην επίμαχη κηδεία που έγινε στο Μουρίκι Θηβών.

Αντίθετα αρνητικά ήταν και τα 50 γρήγορα τεστ που έγιναν το πρωί της Πέμπτης (1/10) στο Λουτουφί σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Νίκα.

Άνθρωποι από το χωριό είχαν πάει στην κηδεία στο Μουρίκι και ήταν μέρος της ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ, ο οποίος έφτασε σε Βοιωτία και Εύβοια με τέσσερις Κινητές Ομάδες.

Ομοίως αρνητικά ήταν όλα τα τεστ περίπου 10 ατόμων στο Ύπατο.

Οι κάτοικοι των χωριών αυτών ωστόσο θα περιμένουν το βράδυ σχετική ανακοίνωση για τη λήξη ή όχι της καραντίνας.

Η κηδεία

Μεγαλοκτηματίας, έμπορος γεωργικών φαρμάκων που είχε βοηθήσει πολύ κόσμο ήταν ο μεταστάς, στην κηδεία του οποίου παρατηρήθηκε συνωστισμός από κατοίκους των χωριών που μπήκαν σε lockdown.

Το να νιώθουν την ανάγκη να τον χαιρετίσουν για τελευταία φορά πολλοί άνθρωποι είναι κατανοητό, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες όμως υπήρχαν πολλοί χωρίς μάσκες και το κυριότερο δεν τήρησαν τις αποστάσεις και τις οδηγίες για να αποφύγουν χειραψίες και άλλες συνήθειες που βοηθούν τη διάδοση του ιού.

Η 63χρονη γυναίκα που διεγνώσθη με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το protothema.gr είναι η αδερφή του θανόντος και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο σύζυγος της, ο οποίος διεγνώσθη και αυτός με κορωνοϊό, μέχρι και αργά το απόγευμα της Τετάρτης (30/9) κυκλοφορούσε έξω έχοντας επαφές με αρκετό κόσμο.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην πολυκατοικία της 63χρονης, διότι εκεί, η ανιψιά της, παρέδιδε μαθήματα πιάνου σε μικρά παιδάκια.

Κάτοικος της περιοχής που πήγαινε το παιδί του για να παρακολουθήσει μαθήματα από την ανιψιά της 63χρονης, κάνει λόγο για ένα πολύ μικρό ασανσέρ που με το ζόρι χωρούσαν δυο άτομα.

Σημειώνεται ότι η κόρη του θανόντος εργάζεται σε φαρμακείο ως βοηθός φαρμακοποιού και ο σύζυγος της ασχολείται με το εμπόριο. Επισημαίνεται ακόμη ότι το Μουρίκι Θήβας βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από την Θήβα, δεν διαθέτει επαρκείς υποδομές και γι’ αυτό οι κάτοικοι του πηγαινόρχονται καθημερινά από το χωριό στη πόλη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση