Θήβα: Οργή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό στην κηδεία στο Μουρίκι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 08:22 Θήβα: Οργή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό στην κηδεία στο Μουρίκι

Θετικός στον κορωνοϊό ο σύζυγος και ένας ξάδελφός της – Αρνητικά  50 άτομα που ήταν στην τελετή – Η οικογένεια αρνείται ότι η γυναίκα είχε συμπτώματα – «Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας» λέει κάτοικος.

Μια... κηδεία με πάνω από 200 άτομα ήταν αρκετή για να φτάσουν τέσσερις οικισμοί στη Θήβα ένα βήμα πριν από την ολική καραντίνα.

Από το πρωί στον οικισμό Μουρίκι της Θήβας, όπου έγινε η κηδεία την περασμένη Κυριακή και εμφανίστηκε η αδερφή του θανόντος με... πυρετό, παρά τα περιοριστικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι του χωριού είναι χωρίς μάσκες και κάθονται στα καφενεία.

Πάντως συγγενείς της 63χρονης που διεγνώσθη με κορωνοϊό υποστηρίζουν στο protothema.gr ότι η γυναίκα δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα με αποτέλεσμα η οικογένεια να μην γνωρίζει τίποτα.

«Δεν ξέραμε ότι έχει κορωνοϊό. Δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα. Είναι ψέματα αυτά» είπε στο protothema.gr συγγενής της 63χρονης που πήγε στη κηδεία στο Μουρίκι με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε η συγγενής της ηλικιωμένης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ» η οικογένεια δεν γνώριζε πως είχε συμπτώματα, διαψεύδοντας πως το ήξεραν και μάλιστα όπως ότι την είχαν παρακαλέσει να μην πάει στην κηδεία αλλά εκείνη δεν τους άκουσε.

Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τεστ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης και η διενέργεια ελέγχων.

Ήδη, αρνητικά στον κορωνοϊό είναι συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας που παρέστη με πυρετό στην κηδεία. Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την αδελφή της και τη μητέρα της, ενώ θετικός διαγνώστηκε ο σύζυγός της και ένας ξαδελφός της.

Παράλληλα, και τα 50 τεστ που έχουν γίνει σε άτομα που βρέθηκαν στην κηδεία έχουν βγει αρνητικά.

«Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας!»

Πάντως, η παρουσία της 63χρονης στην κηδεία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο χωριό. «Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας. Έπρεπε να κάτσει σπίτι της», σχολίασε στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, τον οποίο συναντήσαμε στο καφενείο παρά τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις. «Περιμένω να κάνω το τεστ και μετά θα πάω σπίτι μου και δεν θα βγω για όσο χρειαστεί. Κινδυνεύουμε όλοι.», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς δεν με άκουγε κανείς. Είπα στον παπά να μην κάνει την κηδεία τόσο ανοιχτή αλλά δεν με άκουσε. Εγώ πέρασα είδα τον κόσμο και έφυγα», δήλωσε στο protothema.gr ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μουρικίου Δημήτρης Παναγιώτου. «Δυστυχώς στις τοπικές κοινωνίες δεν ακούνε. Στην κηδεία ήταν πάνω από 200 άτομα», συνέχισε ο κ. Παναγιωτου.

Περιπολίες από το πρωί και μηνύματα από τα μεγάφωνα

Συνεργεία του Δήμου Θηβαίων έκαναν απολύμανση λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στο σημείο όπου έγινε η κηδεία και είχαν τοποθετηθεί οι καρέκλες για να κάτσουν τα περίπου 200 άτομα.

Περιπολικά της ΕΛΑΣ κάνουν από νωρίς περιπολίες και από τα μεγάφωνα ζητούν από τους κατοίκους του οικισμού να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας: «Τηρήστε τις αποστάσεις. Φορέστε τις μάσκες σας!», είναι το μήνυμα των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία μετά την πληροφορία ότι οδηγός προμηθευτικής εταιρείας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης βρέθηκε θετικός στο κορωνοϊό , όπως και η σύζυγός του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση