Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων «κέρδισαν την καρδιά» των ανήλικων φιλοξενούμενων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 08:47 Πως οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων «κέρδισαν την καρδιά» των ανήλικων φιλοξενούμενων

Μετά τα όσα ακραία ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την «ποιότητα» των κατοίκων των Καμένων Βούρλων, ήρθε με γεγονότα η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση να επιβεβαιώσει το αυτονόητο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει καμία σχέση με ρατσισμό.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη για τα 39 ασυνόδευτα παιδιά που εγκαταστάθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα, έλαβαν τηλεφωνήματα, μηνύματα, αλλά και δώρα από δεκάδες πολίτες που αγκάλισαν χωρίς όρους τα συγκεκριμένα παιδιά προσφέροντας συμβολικά από μπισκότα μέχρι συντροφιά τετράποδων φίλων!

«Ιδιώτες, με δική τους πρωτοβουλία, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο και αφού ρώτησαν τι χρειαζόμαστε για τα παιδιά πήγαν και αγόρασαν κρουασάν, παιχνίδια και άλλα πράγματα. Κυρίες της τοπικής κοινωνίας έστειλαν ολόκληρες κούτες με μπισκότα, ενώ μια άλλη κυρία ήρθε με το σκυλί της για να παίξουν τα παιδιά…», αναφέρει η ΜΕΤΑδραση και συνεχίζει σε δελτίο τύπου της: «Οι Εκδόσεις Πατάκη δώρισαν 39 αντίτυπα του δίγλωσσου (ελληνικά-αραβικά) βιβλίου «Το Βατραχέλι». Όταν χρειάστηκε να πάμε δύο παιδιά που είχαν μυοσκελετικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας, όλο το προσωπικό προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος βρίσκονται στο πλευρό μας. Τοπικές οργανώσεις προσφέρουν τη βοήθειά τους με εκπαιδευτικό υλικό, ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα. 

Και αυτά είναι μόνο κάποια ελάχιστα παραδείγματα της συγκινητικής αντίδρασης του κόσμου…»