Στην κορυφή του Ολύμπου ο Μάριος Γιαννάκου έχοντας στην πλάτη του την 22χρονη Ελευθερία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 17:47 Στην κορυφή του Ολύμπου ο Μάριος Γιαννάκου έχοντας στην πλάτη του την 22χρονη Ελευθερία (φωτο Instagram)

Κατέκτησε τον Όλυμπο 22χρονη φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα με τη βοήθεια του Μάριου Γιαννάκου.

Στην κορυφή του Ολύμπου, του πιο ψηλού βουνού της Ελλάδας έφτασε ο Μάριος Γιαννάκου έχοντας στην πλάτη του φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο της 22χρονης Ελευθερίας.

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας", έγραψε ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου στην λεζάντα της φωτογραφίας του με την Ελευθερία από την κορυφή του Ολύμπου που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

 

Ο Μάριος και η Ελευθερία είχαν κάνει γνωστό από τα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα επιχειρήσουν να ανέβουν παρέα στην κορυφή του Ολύμπου:

"Με την Ελευθερία θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε την επόμενη εβδομάδα στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, κουβαλώντας την στην πλάτη με ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο. Αν το καταφέρουμε θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία που θα δει την Ελλάδα από το πιο ψηλό σημείο της. Για μένα όλοι οι αγώνες του κόσμου , τα μετάλλια και οποίες διακρίσεις μέχρι τώρα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό. Προσωπικά νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ για κάτι τέτοιο και ευχαριστώ πολύ την Ελευθερία που δίνει την ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να μου υπενθυμίσω αυτό που ξεχνάμε όλοι μας συχνά : ότι την ζωη πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο", είχε γράψει ο Μάριος Γιαννακού στην σχετική ανάρτηση.

 

 

Πριν από τέσσερις ημέρες ξεκίνησαν οι κοινές προπονήσεις με τους δύο να ποζάρουν μπροστά στον φακό της κάμερας για να αποθανατίσουν τη στιγμή.

 

 

"Ένα διαφορετικό πρωινό σήμερα, μια διαφορετική Ανατολή, για έναν ξεχωριστό σκοπό που ελπίζουμε αύριο να καταφέρουμε με την Ελευθερία και την ομάδα μας .

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη σας , η οποία ξεπερνάει και την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου . Όλα έτοιμα", έγραψε ο αθλητής μια ημέρα πριν φτάσουν στην κορυφή."

 

 

Έχει τρέξει στην έρημο και την Αρκτική

Ο Μάριος Γιαννάκου αυτοσυστήνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, ως life coach, ομιλητής παρακίνησης και αθλητής υπεραποστάσεων. Σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι κάτοχος παγκόσμιου ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο ( Al Marmmoom Ultramarathon 270 K), κάτοχος ηλικιακού ρεκόρ στον πιο φημισμένο και δύσκολο αγώνα 170 χιλιομέτρων στην Ελλάδα, τον Rodopi Ultra Trail 100 Miles και ένα από τα 14 άτομα που τερμάτισαν έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο, τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική ( Rovaniemi 150).

"Ήμουν χρόνια καπνιστής και υπέρβαρος , όταν η προσωπική περιπέτεια του φίλου μου άλλαξε μια για πάντα την ζωή μου παρακινώντας με να χάσω 52 κιλά", αναφέρει ο Μάριος Γιαννακού στο βιογραφικό του αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το βάλεις στόχο, τονίζοντας ότι "θεωρώ πως δεν υπάρχουν όρια στους στόχους της ζωής μας και πως ο μεγαλύτερος και πιο όμορφος αγώνας υπεραπόστασης είναι αυτός της ζωής. Ας απολαύσουμε κάθε εκατοστό της".

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση