Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερμοπύλες: «Συγγνώμη κάναμε λάθος...» λέει ο ΔΟΜ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 08:40 Θερμοπύλες: «Συγγνώμη κάναμε λάθος...» λέει ο ΔΟΜ (φώτο αρχείου)

Προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα ο ΔΟΜ και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ωστόσο εκτίθενται ακόμη περισσότερο.

Το σήριαλ της επέκτασης της δομής στις Θερμοπύλες συνεχίζεται, αφου ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με νέα ανακοινωσή του το βράδυ της Δευτέρας δηλώνει οτι ο διαγωνισμός του έργου παραμένει ανοιχτός μέχρι τις 8 Οκτωβρίου και ότι η ανάρτηση της ακύρωσης, που έγινε το πρωί της Δευτέρας ήταν εξαιτίας "εσωτερικής παρερμηνείας".

Και όλα αυτά την ώρα που τόσο ο ΔΟΜ όσο και το αρμόδιο Υπουργείο γνωρίζουν ότι εκεί δεν μπορεί να γίνει νέο camp, για ουσιαστικούς, άλλα και για τυπικούς - νομικούς λόγους, οι οποίο έχουν αναλυθεί το προηγούμενο διάστημα επαρκώς.

Εξάλλου είναι κάτι που και ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης το έχει αποδεχτεί και γι αυτό έχει ζητήσει από την Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλία για να προτείνει που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που θα έρθουν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Θερμοπυλών, αφου η δομή που υπάρχει εκεί θα πρέπει αν καταργηθεί μέχρι τέλος του χρόνου όπως εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Δείτε την νέα ανακοίνωση του ΔΟΜ που εκθέτει ακόμη περισσότερο τον Οργανισμό, αλλά και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στη διαχείριση του προσφυγικού.