Λαμία: Στήνεται το στέγαστρο στην πλατεία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από drone

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 19:45 Λαμία: Στήνεται το στέγαστρο στην πλατεία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από drone

Επιτέλους θα καταργηθούν και οι τουαλέτες, που είχαν γίνει "στέκι" παραβατικών θαμώνων της πλατείας - Προχωράει το στέγαστρο - Σε λίγες ημέρες θα μετακινηθεί και το άγαλμα του «Τσολιά».

Εργοτάξιο θυμίζει τις τελευταίες ημέρες το εσωτερικό της πλατείας Πάρκου με τα συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς σε διάφορα μέτωπα. Ένα από αυτά είναι και τα «έξυπνα δίκτυα» (smart grid), που θα έχει πλέον η πιο κεντρική πλατεία της πόλης.

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη κομμάτι της πλατείας στο βορειοανατολικό τμήμα, ενώ στήνεται και το στέγαστρο στη δυτική πλευρά που είναι οι καφετέριες. Εκεί θα υπάρχει πλέον μια ομοιομορφία στην κατασκευή, καθώς επίσης και σε όλα τα περίπτερα τα οποία επίσης θα είναι ομοιόμορφα.

Καταργούνται οι τουαλέτες

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα καταργηθούν οι τουαλέτες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει "στέκι" τοξικομανών και άλλων παραβατικών θαμώνων της πλατείας, ενώ πολλές φορές εκεί ηλικιωμένοι είχαν πέσει θύματα ληστείας από ρομά.

Στο σημείο που είναι οι τουαλέτες θα γίνει υπόγειος υποσταθμός της ΔΕΗ και στη συνέχεια η πλατεία θα πάρει την τελική της μορφή, που θα έχει αρκετό πράσινο και περισσότερο ελεύθερο χώρο για τους πεζούς. 

Στην πλατεία βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος με τον αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σταυρογιάννης, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του έργου.

Δείτε βίντεο:

Ένα από το πιο σημαντικά στοιχεία της ανάπλασης της πλατείας Πάρκου, είναι και η μετακίνηση του ορειχάλκινου ανδριάντα του Έλληνα «Τσολιά», ο οποίος είχε εγκατασταθεί στο σημείο που βρίσκεται μέχρι και σήμερα, πριν από 56 χρόνια και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου του 1964 (δείτε εδώ).

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η μεταφορά του «Τσολιά» στη νέα του θέση. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αφου χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην υπάρξει κάποιο "ατύχημα".

Δείτε πως θα γίνει η μεταφορά του «Τσολιά» στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες για το στήσιμο του στεγάστρου το πρωί της Τετάρτης...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση