Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Δήμου Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 09:40 Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Δήμου Λοκρών

Την Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00, συγκλήθηκε στην Αταλάντη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών για τον απολογισμό των πεπραγμένων της θερινής περιόδου 2020 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Πρώτο θέμα της συζήτησης η κατάσταση με τα περιστατικά κορωνοϊού στο Δήμο. Την ενημέρωση έκανε η Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης Μαρία Γεωργοπούλου, η οποία σημείωσε ότι τα κρούσματα Covid-19 στην περιοχή είναι χαμηλά σε αριθμό και ευτυχώς κανείς μέχρι τώρα δεν έχει νοσήσει σοβαρά.

Ακολούθησε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2020 με την αντιμετώπιση τεσσάρων μεγάλων πυρκαγιών σε Γουλέμι, Μαρτίνο, Θεολόγο και Αταλάντη, συμβάντα που κατέδειξαν την ανάγκη αναβάθμισης του ΠΚ Αταλάντης σε Υπηρεσία, με αύξηση του προσωπικού και των οχημάτων.

Τέλος ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές αναφέρθηκε στο σχεδιασμό ενόψει της χειμερινής περιόδου, τονίζοντας ότι ήδη οι υπηρεσίες ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στα όρια του Δήμου Λοκρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους και επιβάλλεται η καλύτερη πρόληψη των επικίνδυνων κλιματικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών  φαινομένων στο Δήμο Λοκρών τη χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Στη συνεδρίαση πήρανε μέρος, ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές ως Πρόεδρος του Συντονιστικού,  η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών Μάϊτα Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λοκρών, Παναγιώτης Καπουκίνης, Δ.Ε. Αταλάντης Νικόλαος Ανεστάκος, Δ.Ε. Δαφνουσιών  Κων/νος Ντέλιος, Δ.Ε. Μαλεσίνας Νικόλαος Σωτήρχος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Λιόλιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αθανάσιος Παπασταμούλης, ο αναπληρωτής Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης Βασίλης Καραστάθης, ο Δασάρχης Αταλάντης Ιωάννης Πατούλης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αθανασία Ζωβοϊλη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών Σωτήρης Σκαρμούτσος, ο Διοικητής του Ά Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας Γεώργιος Αντωνίου, η Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης Μαρία Γεωργοπούλου, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης Δημήτρης Βέλλος, οι Διευθυντές, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών Αθανάσιος Τσαρούχας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Φουρλεμάδης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λοκρών Ιωάννης Ματθαίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση