Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα τα νεότερα για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Λαμία και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 16:42 Όλα τα νεότερα για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Λαμία και Φθιώτιδα

Παραμένει στη ΜΕΘ χωρίς να διασωληνωθεί ο 65χρονος ταξιτζής. Δεν έχει επιβεβαιωθεί καινούριο κρούσμα στη Λαμία, ενώ ο ΕΟΔΥ δεν έχει περάσει στους χάρτες του τουλάχιστον τρία περιστατικά…

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται στη γειτονιά μας, υπάρχει γενικότερη ανησυχία στη Φθιώτιδα, από τα ενεργά περιστατικά οι επαφές των οποίων βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ από την ανίχνευση του ατόμου που ασθενεί μέχρι τη διεξαγωγή του τεστ σε μια στενή επαφή του, πρέπει να μεσολαβήσει ένας εύλογος χρόνος από 3 έως 7 ημέρες, διάστημα που μοιάζει αιώνας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας τέσσερα περιστατικά. Το ένα εξ αυτών μάλιστα που αφορά τον 65χρονο ταξιτζή, να βρίσκεται στη ΜΕΘ, ευτυχώς χωρίς μέχρι τώρα να έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Την ίδια ώρα στο πέτρινο κτίριο νοσηλεύεται το ηλικιωμένο ζευγάρι από τη Γιαννιτσού και ο 57χρονος ταξιτζής από τη Λαμία, των οποίων η γενική κλινική εικόνα είναι καλή, παρά τα συμπτώματα που προκαλεί η ασθένεια.

Το παράξενο είναι ότι κανένα από τα τρία αυτά περιστατικά, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από τον ΕΟΔΥ! Από την περασμένη Κυριακή έχει ανακοινωθεί μόνο ο 65χρονος Λαμιώτης και μέσα στην εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη), δύο στενές επαφές προηγούμενου κρούσματος, επίσης ενός άνδρα από τη Στυλίδα και μίας γυναίκας από το Μώλο, που όμως οι δύο τελευταίοι δεν είχαν επισκεφτεί τις περιοχές καταγωγής τους.

Σημειώνουμε τέλος ότι καθημερινά κυρίως στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και στα Κέντρα Υγείας του νομού και σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, αντιμετωπίζονται δεκάδες περιστατικά ως ύποπτα, ειδικά το τελευταίο διάστημα που κυκλοφορούσε εμπύρετο νόσημα. Επίσης σύγχυση προκαλείται από επαναληπτικά τεστ γνωστών κρουσμάτων που παραμένουν θετικά στον ιό και παρουσιάζονται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης ως καινούρια, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει.