Λαμία: Ελεύθεροι πατέρας και γιος - Δεν ήταν ναρκωτικά αυτά που βρέθηκαν (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 16:45 Λαμία: Ελεύθεροι πατέρας και γιος - Δεν ήταν ναρκωτικά αυτά που βρέθηκαν (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι δύο συλληφθέντες και τι λέει η αστυνομία…

«Ως πρωτόγνωρη και πρωτότυπη για τα χρονικά της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής», περιέγραψε ο δικηγόρος Δημήτρης Κρούπης την υπόθεση σύλληψης πατέρα και γιου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κ. Κρούπης μαζί με τη συνάδελφό του Αργυρώ Καραφέρη, είχαν την υπεράσπιση των δύο ανδρών ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας και όπως δηλώνουν στο LamiaReport τα φυτικά αποσπάσματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς δεν είχαν σχέση με παράνομες ναρκωτικές ουσίες (αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για το επικίνδυνο ναρκωτικό “salvia”).

Για το τι πραγματικά ισχύει θα αποδειχτεί μέσω της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την κα Εισαγγελέα, γεγονός είναι πάντως ότι οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο.

Δείτε τις δηλώσεις των δύο δικηγόρων:

Η υπόθεση ήρθε στο φως το μεσημέρι της Πέμπτης (8/10) με τη σύλληψη των δύο ανδρών μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας.

Στο αστυνομικό δελτίο αναφέρεται ότι από την έρευνα προέκυψε η μεθοδολογία δράσης των συλληφθέντων, σύμφωνα με την οποία προέβαιναν στον εμποτισμό φυτικών αποσπασμάτων με χημικές ουσίες, υπαγόμενες στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, τα οποία ακολούθως διέθεταν προς χρήση.

Μάλιστα σημειώνεται ότι κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι ο ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πατέρας) πέταξε στο αναμμένο τζάκι ποσότητα εμποτισμένων φυτικών αποσπασμάτων και ένα μπουκάλι που περιείχε υγρό εμποτισμού, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Ότι απέμεινε από όσα απέρριψε στο τζάκι καθώς και:

• αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα εμποτισμένα με χημικές ουσίες που υπάγονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, αναμεμιγμένα με καπνό,

• 2 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα, συνολικού μεικτού βάρους 148 γραμμαρίων,

• πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορα για τη συσκευασία των ναρκωτικών,

• πλαστικό μπουκάλι με υγρό εμποτισμού, μεικτού βάρους 418 γραμμαρίων,

• μεταλλικός τρίφτης κάνναβης,

• ηλεκτρικό μίξερ, με υπολείμματα φυτικών αποσπασμάτων,

• αεροβόλο όπλο (τυφέκιο),

• μεταλλικό ξίφος, συνολικού μήκους 55 εκατοστών,

• το χρηματικό ποσό των 190,50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

κατασχέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία.

Επιπλέον από την Αστυνομία κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο - στο οποίο επέβαινε ο έτερος συλληφθείς - και δύο μηχανές.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση