Επεισοδιακή νύχτα με Ρομά σε όλη τη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 12:11 Επεισοδιακή νύχτα με Ρομά σε όλη τη Στερεά

Τα σοβαρότερα στη Λαμία…

Στο πόδι ήταν οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη Στερεά Ελλάδα για το φόβο επεισοδίων από Ρομά που διαμαρτύρονταν για το θάνατο 18χρονου από πυροβολισμό στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (9/10) στη Λαμία, με φθορές σε αυτοκίνητα και περίπτερο στην περιοχή της Έκθεσης, ενώ νωρίτερα ομάδα Ρομά είχε κλείσει το δρόμο στη Λεωφόρο Ελευθερίας καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάποιοι προκάλεσαν φθορές στο πυροσβεστικό όχημα που βρέθηκε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Κινητοποίηση από τους Ρομά πραγματοποιήθηκε και στην Αλίαρτο, όπου ομάδα 40-50 ατόμων απέκλεισε για λίγη ώρα την οδό Θήβας - Λιβαδειάς, με την αστυνομία από νωρίτερα να έχει δώσει την κυκλοφορία από παρακαμπτήριους δρόμους.

Λίγο αργότερα, διαμαρτυρία έγινε και στον καταυλισμό του Πυρίου καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς πάντως να σημειωθούν επεισόδια.

Τέλος 15λεπτη διαμαρτυρία με κλείσιμο της εθνικής οδού Θερμοπυλών - Ιτέας στο ύψος του καταυλισμού έξω από την Άμφισσα πραγματοποίησαν Ρομά. Και εδώ η διαμαρτυρία έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποιο δυσάρεστο επεισόδιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση