Γιορτάζει σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 19:35 Γιορτάζει σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Στο ορεινό Μαυρίλο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών να τελέσει το πρωί της Δευτέρας (12/10) τη Θεία Λειτουργία για τον Όσιο Συμεών.

Όπως είχε ανακοινώσει η Μητρόπολη Φθιώτιδας, παραμονή και ανήμερα των ονομαστηρίων του, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργούσε σε μικρές εκκλησίες που δεν έχουν εφημέριο. Έτσι και έγινε, με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό να τελείται στην Αγία Παρασκευή στην Άνω Αγόριαννη και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στο Μαυρίλο.

Επιθυμία του Ποιμενάρχη της Φθιωτικής Εκκλησίας ήταν το μεσημέρι της γιορτής του, να γευματίσει με τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στη συνέχεια η ημέρα θα κυλήσει με το σύνηθες Πρόγραμμα, με εργασία έως αργά το βράδυ στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη.

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα συνωστισμού είχε ζητήσει από Αρχιερείς, κληρικούς και απλούς πιστούς να μην τον επισκεφτούν για τις ευχές, ζητώντας μόνο την αγάπη τους και την προσευχή τους, ωστόσο όπως λένε οι πληροφορίες στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου βρέθηκαν πάρα πολλοί επίσημοι και άλλοι πιστοί για να ευχηθούν από κοντά στον Μητροπολίτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση