Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για τις σχολικές καθαρίστριες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 20:20 Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για τις σχολικές καθαρίστριες

Συνάντηση με Καραΐσκο και Συκιώτη…

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για τις παρεμβάσεις του προκειμένου να διασφαλιστούν στα σχολεία οι κανόνες καθαριότητας που επιβάλλουν οι καιροί.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τονίσει το «μείζον πρόβλημα» της ελλιπούς καθαριότητας στα σχολεία και τη μεγάλη ανάγκη για άμεση πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και η τήρηση των μέτρων προστασίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτή την κατεύθυνση από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με επιστολές προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο ζήτησε περισσότερες προσλήψεις καθαριστριών με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και με χρηματοδότηση από το κράτος, ώστε σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχουν περισσότεροι του ενός καθαριστές, οι οποίοι θα καλύπτουν πλήρως τον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων, με τη δυνατότητα αύξησης των θέσεων σε μεγάλες σχολικές μονάδες.

Παρά ταύτα, τα σχολεία άνοιξαν, όμως το μείζον θέμα της καθαριότητας παραμένει ιδιαίτερα οξυμένο, αφού σε όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις, που εύλογα γεννούν σοβαρά ερωτήματα:

1. Πώς μπορεί να γίνει σχολαστικός καθαρισμός κατά τα διαλείμματα από μια καθαρίστρια μέσα σε 10 λεπτά που διαρκεί ένα διάλλειμα;

2. Πώς μπορεί να γίνει ο παραπάνω καθαρισμός σε σχολεία και νηπιαγωγεία για τα οποία έχει προβλεφθεί μόλις μία καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (3ωρη απασχόληση) τη στιγμή που οι σχολικές μονάδες λειτουργούν από 6-8 ώρες την ημέρα;

3. Πώς θα υπάρξει καθαρισμός του σχολείου μετά το πέρας λειτουργίας του, αφού το ωράριο των καθαριστριών δεν επαρκεί ούτε για τις ώρες λειτουργίας του;

Στην κατεύθυνση της επίλυσης του τόσο σοβαρού θέματος που αφορά την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας, το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Δημάρχους των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας αναζητώντας άμεσες λύσεις. Ήδη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραίσκο άλλα και τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Συκιώτη κατά τις οποίες διερευνήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες των δήμων Λαμιέων και Καμένων Βούρλων και αναζητήθηκαν λύσεις  προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και η τήρηση των μέτρων προστασίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τις παραπάνω συναντήσεις οι δύο Δήμαρχοι δεσμευτήκαν στην άμεση αύξηση των ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών (από 3ωρη απασχόληση σε πλήρη απασχόληση) με κονδύλια των Δήμων, ώστε σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχουν καθαρίστριες που θα καλύπτουν πλήρως τον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων και θα εξασφαλίζουν στα παιδιά μας την ασφάλεια και η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις, καλεί όλους τους δήμους της Π.Ε. Φθιώτιδας να συμβάλουν στην στήριξη του σχολαστικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, ακόμα και να θρηνήσουμε θύματα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση