Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραματικό κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για ξεσηκωμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:22 Δραματικό κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για ξεσηκωμό

«Κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ, απολύουν τους εργαζόμενους…»…

Κάλεσμα προς όλα τα συνδικάτα της χώρας, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα κόμματα, την τοπική διοίκηση της Στερεάς (πλην ΝΑΖΙ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά), απευθύνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Όπως σημειώνουν στο μήνυμά τους λαμβάνοντας υπόψη ότι:

1. Η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει στους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για τις θέσεις εργασίας.

2. Η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία «κοινωνικού ταμείου» για να απολύσει όλους τους εργαζόμενους.

3. Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την εικόνα που έχουμε σταμάτα το πολύ μέχρι τέλος του έτους.

και μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν την προκήρυξη κινητοποίησης στις 17 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Σάββατο και την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Και συνεχίζει η πρόσκλησή τους: «Μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, πάνω από 1.200 εργαζόμενοι «μόνιμοι» και εργαζόμενοι στις εργολαβίες πετιούνται στο δρόμο.  Μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας η ΛΑΡΚΟ για πρώτη φορά μπαίνει στο κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος.

Σας καλούμε όλους να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας με όλα τα μέσα στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση του παραγωγικού της χαρακτήρα, την ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων.

Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ θα είναι πλήγμα τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για όλη τη χώρα.

Καλούμε την περιφέρειά Στερεάς, σε συνεννόηση με τα εργατικά κέντρα του κάθε νομού, να μισθώσει λεωφορεία για να μπορούν να μεταβούν στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση εργαζόμενοι που έχουν δείξει προθυμία.

Δηλώνουμε ότι έξω από τις εργασίες μας, είτε αυτοί είναι στο εργοστάσιο, είτε στα μεταλλεία, είτε στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ θα βγούμε ή συνταξιούχοι ή νεκροί. Απολυμένου ποτέ.

Διεκδικούμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Εμμένουμε στις θέσεις μας όπως αυτές έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στο λαό της χώρας μας.

Η πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να αφουγκραστεί την αγωνία όλων μας και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σας καλούμε να σταθείτε όλοι δίπλα μας. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας