Ξερίζωσε δέντρα ο αέρας στα Τρίκαλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 15:39 Ξερίζωσε δέντρα ο αέρας στα Τρίκαλα

Ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές, καθώς καταπλακώθηκαν τρία αυτοκίνητα…

Δύο δίδυμες λεύκες, που βρισκόντουσαν έξω από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατδιμήδου ξεριζώθηκαν από τον ισχυρό αέρα στις 10:15 περίπου το πρωί της Τρίτης (13/10).

Σύμφωνα με το  trikalaola.gr φυσούσε δυνατός νότιος άνεμος και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες τα δύο μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο έδαφος, με δυνατό κρότο, τρομάζοντας τον κόσμο που ήταν εκεί.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν βρέθηκαν άνθρωποι στην πορεία της πτώσης - αν και πολυσύχναστο το σημείο - και η ζημιές περιορίστηκαν σε υλικές αφού καταπλακώθηκαν τρία αυτοκίνητα. Μέρος των κλαδιών έπεσαν πάνω στα κάγκελα και τον αύλειο χώρο του 2ου λυκείου (δείτε βίντεο).

Μετά το συμβάν, ανέλαβαν αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων να κόψουν και να καθαρίσουν το σημείο που έπεσαν τα δέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων το τελευταίο διάστημα υλοποιεί δύο εργολαβίες για τα δέντρα. Η μία αφορά στο κλάδεμα δέντρων στα Τρίκαλα και τα χωριά, κατόπιν σχετικής εισήγησης των γεωπόνων. Η δεύτερη αφορά σε καθαρισμό περιοχών από πλατάνια που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος ή από άλλα δέντρα που έχουν προσβληθεί από άλλες ασθένειες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση