Αναβαθμίζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 08:02 Αναβαθμίζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Τανάγρας με την Περιφέρεια Στερεάς…

Τη συνεργασία τους στο τομέα της Εκπαίδευσης διευρύνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας, με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας για την αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 188.494,20 ευρώ,  χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στοχεύει στην ασφάλεια  και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των μαθητών.

Ειδικότερα, θα γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση της στέγης, τοποθέτησης νέου δαπέδου στον ημιυπαίθριο χώρο, εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάστασης μεταλλικών θυρών και υδρορροών,  κατασκευής αποχετευτικού δικτύου ομβρίων, εγκατάστασης στηθαίων από λιθοδομή και σιδηρών κιγκλιδωμάτων στις μεγάλες υψομετρικές διαφορές για την ασφάλεια των μαθητών και αποκατάστασης του πεζοδρομίου στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος.

«Μέτρο μας είναι πάντα ο άνθρωπος. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση ενός έργου με ιδιαίτερη αξία για τη νεολαία μας και την τοπική κοινωνία του Σχηματαρίου. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, μέσα από αξιοπρεπείς συνθήκες, είναι υποχρέωσή μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Σπανός.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας τόνισε: «Η αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της σχολικής στέγης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανή Παπαθωμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα για τη νέα γενιά του Δήμου μας, που αποτελεί κύρια προτεραιότητά μας.»

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκαν και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και η Δ/ντριας Σχολείου Ευγενία Στρατή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση