Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Θύμα τροχαίου ο Πάρης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 07:57 Λαμία: Θύμα τροχαίου ο Πάρης

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η "μασκότ" της πόλης γρήγορα θα επιστρέψει στα γνώριμα στέκια του…

Θύμα τροχαίου έπεσε το βράδυ της Τρίτης (13/10) ο Πάρης «το πιο γλυκό αδέσποτο της Λαμίας» όπως έχει χαρακτηριστεί από ζωόφιλους και μη, που έχουν γνωρίσει την καφέ «μασκότ» του κέντρου της πόλης.

Ο Πάρης παρασύρθηκε στο ύψος της «στάσης Μποβιάτσου» στην οδό Υψηλάντου, από ασυνείδητο οδηγό που βιάστηκε μάλιστα να εγκαταλείψει το σημείο, προφανώς φοβούμενος να μην μπλέξει.

Δεν ήταν ένα συνηθισμένο τροχαίο από αυτά που μπορείς να πεις ότι φταίει η κακιά στιγμή και ο οδηγός δεν κατάλαβε τι έκανε. Το σκυλί παρασύρθηκε για τουλάχιστον 10-15 μέτρα πριν απεγκλωβιστεί από τους τροχούς του αυτοκινήτου και μείνει χτυπημένο στο πεζοδρόμιο! Μάλιστα όλη σχεδόν η γειτονιά πετάχτηκε στο δρόμο ή στα παράθυρα, καθώς από το θόρυβο νόμισαν ότι είχε γίνει σύγκρουση αυτοκινήτων.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό στον οδηγό ότι δεν είδε, δεν κατάλαβε. Ωστόσο επέλεξε να εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος και να αναζητείται, καθώς η πράξη του έχει συνέπειες, αφού εγκατάλειψε θύμα.

Μπροστά στο ατύχημα ήταν μια παρέα φοιτητών που πραγματικά σοκαρίστηκε από τη σφοδρότητα του χτυπήματος στο σκυλί. Πολύς κόσμος όμως έσπευσε να προσφέρει πρώτες βοήθειες, ενώ ειδοποιήθηκε και ο υπεύθυνος περισυλλογής του Δήμου για να τον μεταφέρει σε κτηνίατρο και από κει στο κυνοκομείο Λαμίας όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με την πρώτη κτηνιατρική εκτίμηση ο Πάρης στάθηκε πολύ τυχερός και δεν έσπασε κάποιο πόδι, ενώ η γενική του εικόνα είναι καλή. Τις επόμενες ώρες βέβαια θα σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κάτι πιο σοβαρό εσωτερικά, καθώς όπως είπαμε το χτύπημα ήταν γερό.

Μέχρι τότε τα στέκια του στην πλατεία Ελευθερίας και στους γύρω πεζοδρόμους, θα τον περιμένουν για να επιστρέψει υγιής.