Έλεγχοι και πρόστιμα για covid-19 από τις Λιμενικές Υπηρεσίες το μήνα Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 12:46 Έλεγχοι και πρόστιμα για covid-19 από τις Λιμενικές Υπηρεσίες το μήνα Σεπτέμβριο

20 συλλήψεις και 238 πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις…

Πλούσια ήταν η δράση των Λιμενικών Υπηρεσιών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.

Από το Σεπτέμβριο στις αρμοδιότητες των Λιμενικών είναι και οι έλεγχοι για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της covid-19 με 20 παραβάσεις σε   2.735 ελέγχους.

Αναλυτικά τα αστοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

α) Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι (20) άτομα και ειδικότερα:  

· Έξι (07) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών .

·  Ένα (01) άτομο για κλοπή – διάρρηξη.

· Δώδεκα (12) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού – παραλίας).

β) Πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε συνολικά (15) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:  

· Δεκατέσσερις (14) με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

·  Μία (01) με Πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από το λιμένα Λιναριάς Σκύρου προς το λιμένα Κύμης

γ) ) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτακόσιοι σαράντα τρεις​ (743) έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και ειδικότερα:

· Βεβαιώθηκαν εξακόσιες ενενήντα εννιά (699) παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

· Επίσης πραγματοποιήθηκαν σαράντα τέσσερεις (44) έλεγχοι μέθης/αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας τους και βεβαιώθηκαν δύο (02) παραβάσεις.

δ) Πραγματοποιήθηκαν ενενήντα τέσσερεις (94) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και ΚΥΕ σε χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα.

ε) Κατασχεθήκαν 8,1 γρ. Ινδικής Κάνναβης, 7,5 γρ. Κατεργασμένη Κάνναβη και 1 δισκίο extacy. 

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

i) βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα οκτώ (238) παραβάσεις. 

Ειδικότερα:  

· Εκατόν είκοσι οκτώ (128)  παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα .

·  Επτά (07) ) παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου .

·  Εβδομήντα πέντε (75) παραβάσεις λοιπών διατάξεων. 

·  Είκοσι οκτώ (28) Αλιευτικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα:

- Αλιευτικά Εργαλεία: 5 αθερινόδυχτα, 1 ψαροτούφεκο, 1 παραγάδι, 280αγκίστρια για παραγάδι. 

-Αλιεύματα: 26 άτομα κυδώνια, 32,8κ. οστρακοειδή και 33κ. περίπου διάφορα ειδή ψαριών. 

ii) επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 60.300€.

ζ) Διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης:

Aπό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας αναλήφθηκαν ενέργειες για διάσωση τεσσάρων ατόμων (04) ατόμων όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά και προσάραξε σε αβαθή σε θαλάσσια περιοχή Ν. Ευβοϊκού Κόλπου.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ COVID -19

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID-19 ,από την Υπηρεσία μας και τις Λιμενικές Αρχές Υπαγωγής διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια. Τον μηνά Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες επτακόσιοι τριάντα πέντε έλεγχοι (2.735), βεβαιωθήκαν είκοσι (20) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€).

Σημειώνουμε ότι η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com