Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αρνητικά όλα τα τεστ στο προσωπικό του σούπερ μάρκετ που εντοπίστηκε κρούσμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 08:10 Λαμία: Αρνητικά όλα τα τεστ στο προσωπικό του σούπερ μάρκετ που εντοπίστηκε κρούσμα

Ανακούφιση και διατήρηση των αυστηρών προληπτικών μέτρων...

Σε γρήγορα τεστ ανίχνευσης (rapid test) του νέου κορωνοϊού, υπεβλήθησαν το απόγευμα της Τετάρτης (14/10) οι συνάδελφοι στο σούπερ μάρκετ του 30χρονου Λαμιώτη που διαγνώσθηκε με covid-19 νωρίτερα το πρωί.

Οι κινήσεις από την εταιρία στην οποία ανήκει το σούπερ μάρκετ, ήταν ταχύτατες και ξεπερνώντας τη δυστοκία που παρουσιάζει στην ανίχνευση ο ΕΟΔΥ, υπέβαλλε μέσω ιδιώτη όλους τους υπαλλήλους σε τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Τα τεστ έγιναν στον χώρο του σούπερ μάρκετ, ο οποίος επίσης απολυμάνθηκε προληπτικά, έτσι ώστε το πρωί της Πέμπτης (15/10) να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει διατηρώντας αυστηρώς την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Πάντως η ιχνηλάτηση και στο υπόλοιπο περιβάλλον του 30χρονου θα συνεχιστεί, καθώς ο άνθρωπος έχει οικογένεια και γενικότερα υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Γενικά όμως δεν είχε ιδιαίτερα συμπτώματα και για αυτό δε θεωρήθηκε αξιόπιστο το πρώτο γρήγορο τεστ που του έγινε και βγήκε θετικό. Ότι ασθενεί από covid-19 οριστικοποιήθηκε μετά και το δείγμα που έδωσε για εξέταση (PCR) στο Νοσοκομείο Λαμίας.