Φθιώτιδα: «Eγκληματική αμέλεια...» τα κρούσματα στους αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 09:08 Φθιώτιδα: «Eγκληματική αμέλεια...» τα κρούσματα στους αστυνομικούς

Στα κάγκελα οι αστυνομικοί μετά τα πέντε κρούσματα στη Διμοιρία της Φθιώτιδας - «Διαχρονικά οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι...» λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Τριανταφύλλης μιλώντας στο LamiaReport και στον Κυριάκο Καραγιάννη.

Στο πόδι είναι όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας μετά τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αστυνομικούς οι οποίοι είχαν μεταβεί με την Διμοιρία στην Αθήνα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής,

Για «Εγκληματική αμέλεια της κεντρικής διοίκησης...» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας Νίκος Τριανταφύλλης, ο οποίος τονίζει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους και έπεται η αναζήτηση ευθυνών.

«Οι συνάδελφοι οι οποίοι επέστρεψαν από μια περιοχή, όπως είναι η Αττική που είναι στο "κόκκινο", θα έπρεπε να μπουν σε κατ' οίκον περιορισμό δυο - τρεις ημέρες και να κάνουν τεστ, ώστε να προλάβουμε το κακό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο που να το προβλέπει αυτό. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια της κεντρικής διοίκησης...» τόνισε ο Πρόεδρος της Αστυνομικών και συνέχισε:

«Τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα. Ευτυχώς μετά το πρώτο κρούσμα τα αντανακλαστικά της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησαν άμεσα και ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Θέλω να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους γιατί αυτό είναι που προέχει τώρα και έπεται η αναζήτηση ευθυνών. Δυστυχώς οι αστυνομικοί διαχρονικά αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, αφου όλοι γνωρίζετε ότι είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά σε διάφορους κινδύνους....κάποιοι δεν σκέφτηκαν ότι πίσω από τον αναλώσιμο αστυνομικό υπάρχει μια οικογένεια και άτομα που ίσως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», είπε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών της Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση