Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 158 «ΝΑΙ» πέρασε η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 10:36 Με 158 «ΝΑΙ» πέρασε η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Μαζί ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ…

Δεκτή με 158 "ναι" και 140 "όχι" έγινε το βράδυ της Πέμπτης (15/10)  από την ολομέλεια η τροπολογία που εισάγει ρυθμίσεις για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και του ΔΕΔΔΗΕ.

Για την τροπολογία διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν διακηρυγμένη πολιτική της ΝΔ και είχε επισημάνει ότι οι τροπολογίες περιλαμβάνουν τεχνικές λεπτομέρειες για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί. Σύσσωμη η αντιπολίτευση όμως ζήτησε την απόσυρσή τους. Οι διατάξεις για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν...

κατατεθεί, ως τροπολογία, στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών που ψηφίστηκε, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Eπί της αρχής του νομοσχεδίου, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: η ΝΔ ψήφισε "ναι", ο ΣΥΡΙΖΑ "παρών", το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε "ναι", το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν "όχι".

Η τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμυρά για την παράταση ισχύος των κυκλοφοριακών μέτρων πέρασε κατά πλειοψηφία και τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: η ΝΔ ψήφισε "ναι", ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν "όχι", το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ψήφισαν "παρών".

Πηγή:  ΑΠΕ - ΜΠΕ