Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαμία στις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 08:23 Η Λαμία στις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης

Ποιες είναι οι άλλες πόλεις που συμπληρώνουν τη λίστα για τη χώρα μας…

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η έκθεση στον θόρυβο είναι μία ύπουλη διαδικασία, χωρίς ορατές συνέπειες που υποσκάπτουν την υγεία και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κίνδυνο που μειώνει το προσδόκιμο της ζωής.

Δυστυχώς στις πιο θορυβώδεις πόλεις στη λίστα του ΠΟΥ για την Ευρώπη βρίσκονται πέντε ελληνικές πόλεις μεταξύ των οποίων και η Λαμία!

Οι πέντε ελληνικές πόλεις

Η Ελλάδα έχει 5 πόλεις στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λαμία. Στην Αθήνα, το 60% του πληθυσμού εκτίθεται ημερησίως κατά μέσο όρο σε ήχους άνω των 75 dB (που είναι το όριο της «θορυβώδους κατάστασης»). Το δε καλοκαίρι, η ηχορύπανση εξαπλώνεται σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

Όπως επισημαίνεται στην ίδια έρευνα, η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο, μπορεί να προκαλέσει επίσης σοβαρά ισχαιμικά επεισόδια, εμφράγματα, κρίσεις υπέρτασης, ακόμη και καρκίνο, ενώ η πλέον ενοχλητική πηγή θορύβου για τον αστικό πληθυσμό, θεωρείται κυρίως αυτός που προέρχεται από την οδική κυκλοφορία.

Στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες πηγές ηχορύπανσης είναι τα κέντρα διασκέδασης και το πλήθος των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν μουσική.