Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 07:55 Λαμία: 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

34 πόλεις - 6 Περιφέρειες - 41 σημεία διασκέδασης συμμετέχουν στην Πανελλαδική δράση…

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 την 14η«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 μεγάλες  πόλεις στην Ελλάδα.  Σύνθημα, «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται,ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό και για τη Λαμία. Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται, και φέτος στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι.

Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι  «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».  Διαφορετικά, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ ή taxi για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται από το Ι.Ο.ΑΣ., έχει συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας – Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε., την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), πολλούς εθελοντές και πολύτιμους χορηγούς.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, 6984111206, www.ioas.gr

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).